Lúpežnícka polievka s mäsovými knedličkami

redakcia - fotkaredakcia, 30. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
1 ks
2 ks
 kúsok
1 PL
1 PL
100 ml
1 ks
1 KL
Mäsové knedličky:
250 g
4 ks
3 PL
2 PL
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najemno nakrájanú zeleninu opražíme zvoľna na masti. Zasypeme múkou, pridáme tymian a zalejeme vývarom. Okoreníme podľa chuti a necháme variť pod pokrievkou asi hodinu. Medzitým pripravíme knedličky: roztlačíme olúpané uvarené zemiaky, zmiešame ich s masťou, múkou, vajíčkom a soľou.

  2. 2

    Vymiešame cesto, ktoré rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske na štvorcový plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Plát potom rozdelíme nožom na 6 dielov. Mäso urestujeme dohneda na masti, okoreníme soľou a korením. Potom pomocou lyžice poukladáme mäsovú zmes na stred koliesok z cesta, rohy prehneme a vytvoríme knedličky.

  3. 3

    Uistíte sa, či je mäsová náplň v ceste dobre uzavretá. Knedličky vhadzujeme do vriacej polievky. Varíme ich, kým nevyplávajú na hladinu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia