4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 l |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| kúsok |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
| Mäsové knedličky: | |
| 250 g |
|
| 4 ks |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najemno nakrájanú zeleninu opražíme zvoľna na masti. Zasypeme múkou, pridáme tymian a zalejeme vývarom. Okoreníme podľa chuti a necháme variť pod pokrievkou asi hodinu. Medzitým pripravíme knedličky: roztlačíme olúpané uvarené zemiaky, zmiešame ich s masťou, múkou, vajíčkom a soľou.
- 2
Vymiešame cesto, ktoré rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske na štvorcový plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Plát potom rozdelíme nožom na 6 dielov. Mäso urestujeme dohneda na masti, okoreníme soľou a korením. Potom pomocou lyžice poukladáme mäsovú zmes na stred koliesok z cesta, rohy prehneme a vytvoríme knedličky.
- 3
Uistíte sa, či je mäsová náplň v ceste dobre uzavretá. Knedličky vhadzujeme do vriacej polievky. Varíme ich, kým nevyplávajú na hladinu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu