Pečené kuracie stehná

redakcia - fotkaredakcia, 16. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1,5 kg
1 ks
2-3 ks
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Zemiaky narežeme na kolieska, pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny), pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme PL horčice, citrónovú šťavu, cibuľu a necháme asi hodinu postáť. Medzitým osolíme kuracie stehná, pridáme vegetu a posypeme grilovacím korením.

  2. 2

    Po hodine dáme zemiakovú zmes na plech, posypeme ju tymianom, poukladáme stehná, dáme piecť, v polovici pečenia obložíme dookola jablkami.

  3. 3

    Dáme znovu piecť a tesne pred dopečením posypeme stehná syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia