Recepty, kde je tymián
Smotanovo-bylinkové zemiaky
Na troške masla si orestujeme cibulku, pridame kremovy syr (bryndzu), zalejeme smotanou a premiešame. pridame bylinky a...
Naložené pikantné vajcia
Vajcia uvaríme, olúpeme a uložíme do pohára, ktorý sa dá uzavrieť. Pripravíme si marinádu:...
Indický Turban
Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme...
Hovädzie mäso v pive - Wołowina w piwie
Kořeny tohoto polského receptu jsou zřejmě na západě ve Flandřích. Znám i několik vylepšených recepisů se...
Praženica s banánmi
Vajcia vyšľaháme s polovicou mlieka, korením karí, tymianom a 2 strúčikmi prelisovaného cesnaku. Šunku...
Krémová brokolicovo-syrová polievka s krutónmi
Rozpustime si v hrnci maslo, pridame nakrajanu cibulu a orestujeme. Ked je makka, pridame muku a urobime...
Ryža s paprikou
Očistenú papriku pokrájame na malé kocky, cesnak posekáme nadrobno, a opražíme na oleji.
Tymianovo– cesnaková omáčka
Na masle si speníme cibuľu, pridáme cesnak a tymian, chvíľu všetko spolu podusíme a potom...
Olivová omáčka so zeleninou
Baklažán, paradajku a papriku nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a posekáme. Olivy vykôstkujeme a...
Omáčka zo cherry paradajok
Paradajky orestujeme na masle, okoreníme, podlejeme vývarom, zavaríme a zredukujeme.
Omáčka z dyne Hokkaido
Všetky suroviny povaríme asi 30 min. , prepasírujeme alebo rozmixujeme. Podávame s obilím.
Bravčové pliecko s jogurtom
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zalejeme vodou...
Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....
Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...
Kurací šalát so syrom
Na oleji opečené, osolené a okorenené kuracie prsia necháme vychladnúť a zmiešame so syrom, paradajkami...
Jahňacie vo farebnom korení
Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a...
Morčacie stehná na cibuli a cesnaku
Na rozpálenom oleji opečte morčacie stehná dozlata z oboch strán. Opečené mäso odložte a vo výpeku...
Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...
Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...
Srnčí chrbát à la Wellington
Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny
a dusíme,...
Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....
Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...
Hovädzie bourguignon
Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...
Boršč chrabrého bohatiera
Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a varíme až kým takmer zmäkne. Osolíme, pridáme...
Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...
Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Hubovo - kurací páj so slaninou
Rúru predhrejeme na 220 °C. V panvici s ťažkým dnom v oleji opečieme slaninu dochrumkava, ...
Hliva ustricová na divoko
Na tuku speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú hlivu a dusíme...
Polievka, do ktorej sa zbláznil mimozemšťan
Pamätáte sa na francúzsku komédiu z roku 1981, keď Ufón Jacques Villeret sa tak zamiloval do...
Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste
Umyté stehno dôkladne ponatierame bujónom, oreganom, tymianom a vložíme do nádoby na pečenie. Pri...

Smotanovo-bylinkové zemiaky
Na troške masla si orestujeme cibulku, pridame kremovy syr (bryndzu), zalejeme smotanou a premiešame. pridame bylinky a...

Naložené pikantné vajcia
Vajcia uvaríme, olúpeme a uložíme do pohára, ktorý sa dá uzavrieť. Pripravíme si marinádu:...

Indický Turban
Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme...

Hovädzie mäso v pive - Wołowina w piwie
Kořeny tohoto polského receptu jsou zřejmě na západě ve Flandřích. Znám i několik vylepšených recepisů se...

Praženica s banánmi
Vajcia vyšľaháme s polovicou mlieka, korením karí, tymianom a 2 strúčikmi prelisovaného cesnaku. Šunku...

Krémová brokolicovo-syrová polievka s krutónmi
Rozpustime si v hrnci maslo, pridame nakrajanu cibulu a orestujeme. Ked je makka, pridame muku a urobime...

Ryža s paprikou
Očistenú papriku pokrájame na malé kocky, cesnak posekáme nadrobno, a opražíme na oleji.

Tymianovo– cesnaková omáčka
Na masle si speníme cibuľu, pridáme cesnak a tymian, chvíľu všetko spolu podusíme a potom...

Olivová omáčka so zeleninou
Baklažán, paradajku a papriku nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a posekáme. Olivy vykôstkujeme a...

Omáčka zo cherry paradajok
Paradajky orestujeme na masle, okoreníme, podlejeme vývarom, zavaríme a zredukujeme.

Omáčka z dyne Hokkaido
Všetky suroviny povaríme asi 30 min. , prepasírujeme alebo rozmixujeme. Podávame s obilím.

Bravčové pliecko s jogurtom
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zalejeme vodou...

Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....

Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...

Kurací šalát so syrom
Na oleji opečené, osolené a okorenené kuracie prsia necháme vychladnúť a zmiešame so syrom, paradajkami...

Jahňacie vo farebnom korení
Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a...

Morčacie stehná na cibuli a cesnaku
Na rozpálenom oleji opečte morčacie stehná dozlata z oboch strán. Opečené mäso odložte a vo výpeku...

Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...

Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...

Srnčí chrbát à la Wellington
Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny a dusíme,...

Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....

Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...

Hovädzie bourguignon
Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...

Boršč chrabrého bohatiera
Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a varíme až kým takmer zmäkne. Osolíme, pridáme...

Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Hubovo - kurací páj so slaninou
Rúru predhrejeme na 220 °C. V panvici s ťažkým dnom v oleji opečieme slaninu dochrumkava, ...

Hliva ustricová na divoko
Na tuku speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú hlivu a dusíme...

Polievka, do ktorej sa zbláznil mimozemšťan
Pamätáte sa na francúzsku komédiu z roku 1981, keď Ufón Jacques Villeret sa tak zamiloval do...

Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste
Umyté stehno dôkladne ponatierame bujónom, oreganom, tymianom a vložíme do nádoby na pečenie. Pri...