Recepty, kde je tymián
Cukety so zeleninovou plnkou
Cukety rozpolíme a vydlabeme, osolíme, okoreníme a ochutíme tymianom. Očistíme mrkvu, nakrájame na...
Jahňacie stehno s bylinkami
Ja síce nemám k veľkej noci jahňa, ale prispejem jedným receptom.
Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...
Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.
Kurča s americkou plnkou
Najprv si pripravíme plnku. Žemle nakrájame na menšie kocky, dáme ich do misky a pokvapkáme...
Anglická korenistá polievka
Netuším, prečo ju tak voláme, ani či naozaj pochádza z Anglicka, ale je chutná....
Farfalle s cuketovou omáčkou
Cesnak, cuketu a syr nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozpálime olej a osmažíme na...
Cestoviny s hlivou v bylinkách
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Medzitým sparíme rajčiny, olúpeme ich a nakrájame na kocky. Nakrájanú...
Cestovinová torta Timballo
Cestoviny, najlepšie dlhé špagety alebo makaróny uvaríme a scedíme. Rúru predhrejeme na 180 o C....
Smotanovo-bylinkové zemiaky
Na troške masla si orestujeme cibulku, pridame kremovy syr (bryndzu), zalejeme smotanou a premiešame. pridame bylinky a...
Naložené pikantné vajcia
Vajcia uvaríme, olúpeme a uložíme do pohára, ktorý sa dá uzavrieť. Pripravíme si marinádu:...
Indický Turban
Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme...
Hovädzie mäso v pive - Wołowina w piwie
Kořeny tohoto polského receptu jsou zřejmě na západě ve Flandřích. Znám i několik vylepšených recepisů se...
Praženica s banánmi
Vajcia vyšľaháme s polovicou mlieka, korením karí, tymianom a 2 strúčikmi prelisovaného cesnaku. Šunku...
Krémová brokolicovo-syrová polievka s krutónmi
Rozpustime si v hrnci maslo, pridame nakrajanu cibulu a orestujeme. Ked je makka, pridame muku a urobime...
Ryža s paprikou
Očistenú papriku pokrájame na malé kocky, cesnak posekáme nadrobno, a opražíme na oleji.
Tymianovo– cesnaková omáčka
Na masle si speníme cibuľu, pridáme cesnak a tymian, chvíľu všetko spolu podusíme a potom...
Olivová omáčka so zeleninou
Baklažán, paradajku a papriku nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a posekáme. Olivy vykôstkujeme a...
Omáčka zo cherry paradajok
Paradajky orestujeme na masle, okoreníme, podlejeme vývarom, zavaríme a zredukujeme.
Omáčka z dyne Hokkaido
Všetky suroviny povaríme asi 30 min. , prepasírujeme alebo rozmixujeme. Podávame s obilím.
Bravčové pliecko s jogurtom
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zalejeme vodou...
Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....
Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...
Kurací šalát so syrom
Na oleji opečené, osolené a okorenené kuracie prsia necháme vychladnúť a zmiešame so syrom, paradajkami...
Jahňacie vo farebnom korení
Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a...
Morčacie stehná na cibuli a cesnaku
Na rozpálenom oleji opečte morčacie stehná dozlata z oboch strán. Opečené mäso odložte a vo výpeku...
Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...
Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...
Srnčí chrbát à la Wellington
Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny
a dusíme,...
Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....
Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...
Cukety so zeleninovou plnkou
Cukety rozpolíme a vydlabeme, osolíme, okoreníme a ochutíme tymianom. Očistíme mrkvu, nakrájame na...
Jahňacie stehno s bylinkami
Ja síce nemám k veľkej noci jahňa, ale prispejem jedným receptom.
Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...
Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.
Kurča s americkou plnkou
Najprv si pripravíme plnku. Žemle nakrájame na menšie kocky, dáme ich do misky a pokvapkáme...
Anglická korenistá polievka
Netuším, prečo ju tak voláme, ani či naozaj pochádza z Anglicka, ale je chutná....
Farfalle s cuketovou omáčkou
Cesnak, cuketu a syr nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozpálime olej a osmažíme na...
Cestoviny s hlivou v bylinkách
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Medzitým sparíme rajčiny, olúpeme ich a nakrájame na kocky. Nakrájanú...
Cestovinová torta Timballo
Cestoviny, najlepšie dlhé špagety alebo makaróny uvaríme a scedíme. Rúru predhrejeme na 180 o C....
Smotanovo-bylinkové zemiaky
Na troške masla si orestujeme cibulku, pridame kremovy syr (bryndzu), zalejeme smotanou a premiešame. pridame bylinky a...
Naložené pikantné vajcia
Vajcia uvaríme, olúpeme a uložíme do pohára, ktorý sa dá uzavrieť. Pripravíme si marinádu:...
Indický Turban
Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme...
Hovädzie mäso v pive - Wołowina w piwie
Kořeny tohoto polského receptu jsou zřejmě na západě ve Flandřích. Znám i několik vylepšených recepisů se...
Praženica s banánmi
Vajcia vyšľaháme s polovicou mlieka, korením karí, tymianom a 2 strúčikmi prelisovaného cesnaku. Šunku...
Krémová brokolicovo-syrová polievka s krutónmi
Rozpustime si v hrnci maslo, pridame nakrajanu cibulu a orestujeme. Ked je makka, pridame muku a urobime...
Ryža s paprikou
Očistenú papriku pokrájame na malé kocky, cesnak posekáme nadrobno, a opražíme na oleji.
Tymianovo– cesnaková omáčka
Na masle si speníme cibuľu, pridáme cesnak a tymian, chvíľu všetko spolu podusíme a potom...
Olivová omáčka so zeleninou
Baklažán, paradajku a papriku nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a posekáme. Olivy vykôstkujeme a...
Omáčka zo cherry paradajok
Paradajky orestujeme na masle, okoreníme, podlejeme vývarom, zavaríme a zredukujeme.
Omáčka z dyne Hokkaido
Všetky suroviny povaríme asi 30 min. , prepasírujeme alebo rozmixujeme. Podávame s obilím.
Bravčové pliecko s jogurtom
Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zalejeme vodou...
Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....
Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...
Kurací šalát so syrom
Na oleji opečené, osolené a okorenené kuracie prsia necháme vychladnúť a zmiešame so syrom, paradajkami...
Jahňacie vo farebnom korení
Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a...
Morčacie stehná na cibuli a cesnaku
Na rozpálenom oleji opečte morčacie stehná dozlata z oboch strán. Opečené mäso odložte a vo výpeku...
Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...
Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...
Srnčí chrbát à la Wellington
Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny a dusíme,...
Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....
Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...