Hovädzí steak so zázvorovou omáčkou
Peter Koľ
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Hrubší steak zo sviečkovice osolíme, okoreníme, prudko opečieme z oboch strán na panvici a odložíme ho. Do výpeku vložíme nastrúhaný zázvor, nalejeme smotanu, dochutíme a chvíľu podusíme.
- 2
Zemiaky nahrubo postrúhame, pridáme čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak a nasekanú bazalku. Z tejto zmesi vytvoríme stredne veľké placky, ktoré prudko opečieme na rozpálenom oleji.
- 3
Steak podávame na pripravenom rősti, preliaty cez polovicu omáčkou a posypaný čerešňami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu