Hovädzí steak so zázvorovou omáčkou

Peter Koľ
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
Hovädzí steak so zázvorovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

800 g
1 ks
0,5 l
300 g
400 g




Postup

  1. 1

    Hrubší steak zo sviečkovice osolíme, okoreníme, prudko opečieme z oboch strán na panvici a odložíme ho. Do výpeku vložíme nastrúhaný zázvor, nalejeme smotanu, dochutíme a chvíľu podusíme.

  2. 2

    Zemiaky nahrubo postrúhame, pridáme čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak a nasekanú bazalku. Z tejto zmesi vytvoríme stredne veľké placky, ktoré prudko opečieme na rozpálenom oleji.

  3. 3

    Steak podávame na pripravenom rősti, preliaty cez polovicu omáčkou a posypaný čerešňami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nemusí to byť zlé, i keď nám tu redakcia dáva trocha finančne náročnejšie jedlá, možno sa sviečka dá nahradiť lacnejším druhom, ale to asi nie je ono. A chýba mi presnejší údaj o množstve zázvoru, veď sú kúsky rôznych veľkostí, nestačí napísať - 1 kus.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia