Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 10. augusta 2010
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 10. augusta 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením. Z hriankového chleba povykrajujeme ľubovoľné tvary kanapiek a opečieme ich nasucho na panvici alebo v hriankovači.
- 2
Z upečeného kačacieho stehna nakrájame alebo natrháme malé kúsky a opečieme ich na olivovom oleji s čerstvým tymianom. Všetko navrstvíme na vykrojenú kanapku. Ozdobíme čerstvou vňaťou alebo pažítkou.
- 3
NÁŠ TIP: Základným pravidlom pri príprave kanapiek by malo byť dodržanie správnej veľkosti. Kanapka by mala byť iba taká veľká, aby si na nej hostia pochutili na jedno vloženie do úst.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu