Jahňacina na čabiansky spôsob

Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010
Jahňacina na čabiansky spôsob
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie

Suroviny

25 dkg
1 strúčik
1/2 KL
1/2 ks
4 KL
4 KL
1 KL
1 KL
16 hlavičiek




Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej, sójovú omáčku, med, jablkový ocot a soľ zmiešame a nalejeme na mäso.

  2. 2

    Dáme do chladničky na minimálne dve hodiny. Mäso spolu s cibuľkou napichujeme na dlhú ihlu v pravidelnom poradí. Špízy upečieme na grile.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Jahňacie mäso je ľahko stráviteľné, má priaznivý podiel tuku a bielkovín, obsahuje vápnik, fosfor, železo, vitamíny B1, B12. Je často využívané v diétnom stravovaní.

Diskusia k receptu

bozulka
Škoda,že je Komárno tak ďaleko.Až sa mi podarí zohnať jahňa/asi až o rok/ vyskúšam.Také mám rada.
veronka8
mňam je to super pochúťka. jedla som ju priamo v Békešskej Čabe na klobásovom festivale a k tomu ešte super chlieb............
modrykamen
Dakedy dávno som bol mesiac v Gruzii a v podstate som večer nejedol nič iné len šašlik - pochúťka. Robili ho na každom kroku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia