Jahňacina na čabiansky spôsob
Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
Postup
-
1
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej, sójovú omáčku, med, jablkový ocot a soľ zmiešame a nalejeme na mäso.
- 2
Dáme do chladničky na minimálne dve hodiny. Mäso spolu s cibuľkou napichujeme na dlhú ihlu v pravidelnom poradí. Špízy upečieme na grile.
- 3
NÁŠ TIP: Jahňacie mäso je ľahko stráviteľné, má priaznivý podiel tuku a bielkovín, obsahuje vápnik, fosfor, železo, vitamíny B1, B12. Je často využívané v diétnom stravovaní.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu