Jahňacina na čabiansky spôsob

Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 16. júla 2010
Jahňacina na čabiansky spôsob
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie

Suroviny

25 dkg
1 strúčik
1/2 KL
1/2 ks
4 KL
4 KL
1 KL
1 KL
16 hlavičiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej, sójovú omáčku, med, jablkový ocot a soľ zmiešame a nalejeme na mäso.

  2. 2

    Dáme do chladničky na minimálne dve hodiny. Mäso spolu s cibuľkou napichujeme na dlhú ihlu v pravidelnom poradí. Špízy upečieme na grile.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Jahňacie mäso je ľahko stráviteľné, má priaznivý podiel tuku a bielkovín, obsahuje vápnik, fosfor, železo, vitamíny B1, B12. Je často využívané v diétnom stravovaní.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: