Ostriež s miešanou zeleninou

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. júla 2010
Ostriež s miešanou zeleninou
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií
20 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg filiet
1 dl
100 g
500 g
500 g
500 g trojfarebná
10 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Vykostené filety z ostrieža vysušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na grile z oboch strán. Necháme v teple a polejeme maslom.

  2. 2

    Miešaná zelenina: Na panvicu dáme olivový olej, pridáme cibuľku a cesnak a krátko spolu podusíme. Potom pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, pridáme korenie a dochutíme tymianom.

  3. 3

    Náš tip: Zeleninová zmes bude výraznejšia, keď ju dochutíme rozmarínom a pridáme aj štipku oregana.

Diskusia k receptu

bozulka
Pochopila som,že to je morský ostriež,podľa velkosti a kože...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia