Steak s burgundskými šampiňónmi a zlatými zemiakmi
Foto: egreska
Môj prvý steak :-))
porcie
Suroviny
Na steaky: | |
4 steaky |
|
|
|
|
|
|
|
Burgundske šampiony: | |
|
|
1 PL |
|
4 stručky |
|
|
|
1 dcl |
|
|
|
|
|
|
|
Zlaté zemiaky: | |
|
|
20 g |
|
3-4 ks |
|
|
|
2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do panvice si dame maslo,nechame na prudkom ohni rozpustit.Pridame šampiony,cesnak a cibulky.Dusíme dokym sa voda nevyparí a huby nezozlatnu-často miešame.Prilejeme víno a nechame ho zredukovat tak na polovicu,nakoniec pridame ešte maslo a petrž.vnat.
-
2
Steaky si noc pred varením alebo aj rano namarinujeme a odložíme do chladu.
-
3
Cibulu nakrajame na hrubšie a dusíme zakrytu na masle s tymianom a bobk.listom asi 20 min,potom ohen pridame a miešame kym nezozlatne.
-
4
Uvarene zemiaky opečieme na oleji do chrumkava,pridame cibulu,okoreníme ,osolime a pridame petrž.vnat. Dobre premiešame.
-
5
Mäsko opečieme na grilovacej panvici z obidvoch stran,vyberieme na tanier a zakryjeme .Nechame par minut odpočinut.
Diskusia k receptu