Tymián

Recepty, kde je tymián

prazdny

Jelení guláš s rajčiakmi

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...

prazdny

Špagety s kuracím mäsom a syrovou omáčkou

Cestoviny

Super špagety s tromi druhmi syra!

prazdny

Námornícky guláš

Hovädzie mäso

Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...

prazdny

Penne s pórovo-syrovou omáčkou

Cestoviny

Jednoduchý a rýchly recept, vhodný aj na pohostenie návštevy - zaručený úspech :)

prazdny

Jelení vývar s knedličkami

Polievky

Dobre umyté mäso z jeleňa vykostíme. Očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky. Spolu...

prazdny

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou

Hlavné jedlá

Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

prazdny

Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke

Bravčové mäso

Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie...

prazdny

Pečená prepelička s raviolami

Cestoviny

Prepeličky osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút.

prazdny

Pestré prúžky

Bezmäsité jedlá

Cibuľu, karfiol, mrkvu a papriku umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, vyrežeme vnútorné žilky...

prazdny

Syrovo–šunkové slimáky

Bezmäsité jedlá

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na 40 cm široký dlhší plát.

prazdny

Syrová roláda s brusnicami

Bezmäsité jedlá

Tvrdý syr pokrájame na tenké plátky. Rozložíme ich na fóliu tak, aby sa jednotlivé kúsky...

prazdny

Zeleninový nákyp

Bezmäsité jedlá

Zeleninu a zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle. Šampiňóny pokrájame na plátky a všetky suroviny nakladieme do ohňovzdornej...

prazdny

Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí

Bezmäsité jedlá

V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....

prazdny

Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou

Hlavné jedlá

Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

prazdny

Jahňacie rebierko s rozmarínom

Hlavné jedlá

Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, ...

prazdny

Dusené mexické kurča

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na štvrtiny, osolíme, okoreníme čiernym korením, tymianom a prudko opečieme na oleji...

prazdny

Francúzska nátierka

Bezmäsité jedlá

Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...

prazdny

Kôprové zemiaky

Bezmäsité jedlá

Olúpané zemiaky pokrájame na plátky a okoreníme. Na rozpálenej masti prudko opečieme, osolíme, podlejeme...

prazdny

Zeleninová ryža s bazalkou

Bezmäsité jedlá

Papriku, zeler, cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Urestujeme, pridáme ryžu, ...

prazdny

Jahňacie stehno s bylinkami

Hlavné jedlá

Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V...

prazdny

Voňavá morka

Hlavné jedlá

Umyté morčacie stehno prešpikujeme cesnakom a rozmarínom, dobre ochutíme maggi a čiernym korením zvonku aj zvnútra...

prazdny

Kurča po provensálsky

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...

prazdny

Kuracia zmes

Kuracie mäso

Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...

prazdny

Tymianové roštenky

Hovädzie mäso

Roštenky mierne naklepeme a vložíme do misky. Prelisovaný cesnak premiešame s nakrájanou cibuľou a olejom. Touto...

prazdny

Bylinkové bravčové kotlety

Bravčové mäso

Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

prazdny

Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

Bravčové mäso

Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice...

prazdny

Fazuľová polievka s paradajkami

Polievky

Fazuľu umyjeme, cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nakrájame. Umyjeme jahňacie koleno, osušíme a...

prazdny

Baklažánová polievka

Bezmäsité jedlá

Baklažán umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie kúsky, ale nešúpeme ho. Pokrájanú cibuľu speníme...

prazdny

Bravčové stehno so špenátom

Bravčové mäso

Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou...

prazdny

Kaleráb v cestičku

Hlavné jedlá

Cestíčko: vajcia vymiešame s hladkou múkou, soľou, korením, tymianom, horčicou a postrúhaným syrom....

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Teľacia sviečková plnená špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

prazdny

Hubovo–hovädzia polievka

Hovädzie mäso

Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak...

prazdny

Grilovaný kozí syr na sladkých zemiakoch a maslovej tekvici

Bezmäsité jedlá

Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

prazdny

Pečené baklažány

Bezmäsité jedlá

Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni...

prazdny

Dusený tas kebap

Hlavné jedlá

Nastrúhanú cibuľu osmažíme na rozpustenom masle do zlatista, pridáme mäso nakrájané na kocky a miešame asi 5 minút.