Tymián

Recepty, kde je tymián

prazdny

Exotická kačica jambalaya

Hlavné jedlá

Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....

prazdny

Hovädzie na pive

Hovädzie mäso

Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...

prazdny

Kurací šalát so syrom

Kuracie mäso

Na oleji opečené, osolené a okorenené kuracie prsia necháme vychladnúť a zmiešame so syrom, paradajkami...

prazdny

Jahňacie vo farebnom korení

Hlavné jedlá

Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a...

prazdny

Lasagna Vegetariana

Cestoviny

Vegetariánska variácia obľúbeného talianskeho cestovinového jedla...

prazdny

Morčacie stehná na cibuli a cesnaku

Hlavné jedlá

Na rozpálenom oleji opečte morčacie stehná dozlata z oboch strán. Opečené mäso odložte a vo výpeku...

prazdny

Rumový guláš

Hlavné jedlá

Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...

prazdny

Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou

Hlavné jedlá

Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...

prazdny

Srnčí chrbát à la Wellington

Bravčové mäso

Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny a dusíme,...

prazdny

Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére

Bravčové mäso

Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....

prazdny

Francúzske biele jelítka

Bravčové mäso

Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...

prazdny

Hovädzie bourguignon

Hovädzie mäso

Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...

prazdny

Boršč chrabrého bohatiera

Hovädzie mäso

Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a varíme až kým takmer zmäkne. Osolíme, pridáme...

prazdny

Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou

Hlavné jedlá

Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

prazdny

Lesnícky tokáň

Bravčové mäso

Originál receptu aj s krásnou fotkou nájdete tu.

prazdny

Špízy z celých šampiňónov

Hovädzie mäso

Recept šéfkuchára Vladimíra Morochoviča za 10 €.

prazdny

Lovecký kotlíkový guláš

Hlavné jedlá

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

prazdny

Hubovo - kurací páj so slaninou

Kuracie mäso

Rúru predhrejeme na 220 °C. V panvici s ťažkým dnom v oleji opečieme slaninu dochrumkava, ...

prazdny

Hliva ustricová na divoko

Hlavné jedlá

Na tuku speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú hlivu a dusíme...

prazdny

Polievka, do ktorej sa zbláznil mimozemšťan

Večera

Pamätáte sa na francúzsku komédiu z roku 1981, keď Ufón Jacques Villeret sa tak zamiloval do...

prazdny

Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste

Hlavné jedlá

Umyté stehno dôkladne ponatierame bujónom, oreganom, tymianom a vložíme do nádoby na pečenie. Pri...

prazdny

Pečená hus s figami

Hlavné jedlá

Hus umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme majoránom a...

prazdny

Husacie prsia na víne

Hlavné jedlá

Osolené husacie prsia dáme kožou dolu na rozohriatu husaciu masť. Pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a...

prazdny

Pečené kuracie stehná

Kuracie mäso

Zemiaky narežeme na kolieska, pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny),...

prazdny

Kačacie prsia s gaštanmi a brusnicovou omáčkou

Hlavné jedlá

Kačacie prsia okoreníme, osolíme, potrieme medom a opečieme na panvici z obidvoch strán asi 10...

prazdny

Tatranské morčacie stehná

Obed

Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...

prazdny

Pizza ako z pizzerie

Hlavné jedlá

Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie...

prazdny

Sekaná pečienka z diviaka

Hlavné jedlá

Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, koreniny, na...

prazdny

Zajac na víne a francúzskej horčici

Hlavné jedlá

Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...

prazdny

Pikantné bažantie prsia

Hlavné jedlá

Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

prazdny

Diviačie mäso na víne s medom

Hlavné jedlá

Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom...

prazdny

Srnčie mäso na mandliach a tymiane

Hlavné jedlá

Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...

prazdny

Jelení guláš s rajčiakmi

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...

prazdny

Špagety s kuracím mäsom a syrovou omáčkou

Cestoviny

Super špagety s tromi druhmi syra!