Pikantná bravčová pečeň s cesnakom

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 30. júla 2010
Pikantná bravčová pečeň s cesnakom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 hlávka
30 g
0,2 dl




Postup

  1. 1

    Pečeň narežeme na menšie kocky a marinujeme najmenej 4 hodiny s celými strúčikmi cesnaku, čili, drveným čiernym korením a olivovým olejom.

  2. 2

    Naloženú zmes scedíme od oleja a prudko opečieme na grile (panvici).

  3. 3

    Nakoniec osolíme hrubou soľou. Podávame s bielym pečivom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Podobne robievam, len som neskúšala také štiplavé, ale len z hovädzej pečienky,je lepšia ako bravčová, len málokto to asi vie.
alexdidi
"bravčová pečeň varená"...mám tomu rozumieť tak, že ju predtým uvarím vcelku?...a potom marinujem?...nie je mi to dosť jasné...
alexdidi
@evanaaa , tiež používam aj hovädziu pečeň, ale najúžasnejšia je teľacia...v minulosti som robila iba túto, ale niekde sa vytratila a teraz ju už dávno nemôžem nikde zohnať...
evanaaa
To je jasné.....teľacia je najmladšia a preto najjemnejšia a aj preto spomínam hovädziu, lebo keď bola z mladého zvieraťa, bola taká bledšia a jemná ako tá teľacia, kým bravčová je niekedy akoby nahorkastá a tvrdšia.A hovädzia je skôr sladkastá, taká " pečeňovitejšia".
alab
V skolskom stravovani je hovadzia pecen zakazana, lebo obsahuje viac toxickych latok. Povelena je len kuracia a bravcova.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia