Morčacie rezne s broskyňovým karamelom

Peter Koľ
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
Morčacie rezne s broskyňovým karamelom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
50 g
0,2 l
4 ks
20 g
Marináda:




Postup

  1. 1

    Marinované rezne z morčacích pŕs opečieme na panvici. Súbežne si na druhej panvici roztopíme cukor, keď zhnedne, podlejeme ho bielym vínom.

  2. 2

    Dovnútra vložíme polovice čerstvých broskýň a chvíľu podusíme. Na tanier uložíme morčacie prsia a na ne poukladáme broskyne.

  3. 3

    Karamelom dookola podlejeme a posypeme praženými mandľami. Zdobíme tymianom.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Ak si chcete zjednodušiť prípravu jedla, môžete použiť aj hotovú marinádu. Na trhu je ich viacero, treba sa len rozhodnúť a vybrať si, na ktorú máte práve chuť. Pri vlastnej výrobe použite fantáziu a nebojte sa experimentov.

Diskusia k receptu

tatranka
Tak tá fotografia hovorí za všetko.Všetko dostupné ingrediencie.Takže recept vyskúšam.Postrádam fotodokumentáciu.
dobizu
Tak toto musí byť neskutočná dobrota. Určite vyskúšam! Mňam! :-)
jerica
čo pozerám , to pozerám ,chute sa vynárajú , zas niečo , čo vie naladiť na jazyku slinku. Neskutočne chutné. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia