Morčacie rezne s broskyňovým karamelom
Peter Koľ
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Marinované rezne z morčacích pŕs opečieme na panvici. Súbežne si na druhej panvici roztopíme cukor, keď zhnedne, podlejeme ho bielym vínom.
- 2
Dovnútra vložíme polovice čerstvých broskýň a chvíľu podusíme. Na tanier uložíme morčacie prsia a na ne poukladáme broskyne.
- 3
Karamelom dookola podlejeme a posypeme praženými mandľami. Zdobíme tymianom.
- 4
NÁŠ TIP: Ak si chcete zjednodušiť prípravu jedla, môžete použiť aj hotovú marinádu. Na trhu je ich viacero, treba sa len rozhodnúť a vybrať si, na ktorú máte práve chuť. Pri vlastnej výrobe použite fantáziu a nebojte sa experimentov.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu