Kuracie prsia marinované v tmavom pive

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 3. augusta 2010
Kuracie prsia marinované v tmavom pive
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
0,5 l
4 ks
200 g
0,5 l




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia narežeme na kocky. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian. Všetko zalejeme tmavým pivom. Necháme marinovať najmenej 6 hodín.

  2. 2

    Mäso vyberieme z marinády. Rozšľaháme vajcia, ktoré vlejeme do mäsa, premiešame a mäso vyberieme do druhej misky s takým množstvom vajec, koľko zostane na mäse.

  3. 3

    Následne doň vsypeme múku a zamiešame tak, aby sa nelepilo. V rozpálenom oleji vyprážame kocky do zlatista. Ihneď podávame.

Diskusia k receptu

tatranka
Nepoznám,ale recept sa mi páči,nie je náročný,určite vyskúšam.Kuracinka na každý spôsob je moja parketa.
coldbery
no šéfkuchár...čo dodať..zaujímave,ľahké,rýchle....proste fajn...:-DDD




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia