Bravčová panenka plnená sušenými slivkami

Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 30. apríla 2010
Bravčová panenka plnená sušenými slivkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
40 g
100 g
20 g
100 ml
50 ml
50 ml
100 g
600 g
20 g
20 g
60 g




Postup

  1. 1

    Do bravčovej panenky spravíme kapsu, ktorú naplníme slivkami. Mäso osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na panvici a necháme dopiecť v rúre pri 160 stupňoch zhruba šesť minút. Potom mäso vyberieme z panvice a na tanieri necháme odležať na teplom mieste.

  2. 2

    Zemiaky nakrájame na plátky, opečieme na panvici, pridáme bylinky, osolíme a okoreníme. Do panvice, v ktorej sme piekli mäso, pridáme slivkový lekvár, vodu, víno, smotanu a nasekané orechy. Povaríme a podávame.

  3. 3

    NÁŠ TIP: K tomuto jedlu môžeme podávať namiesto omáčky aj jemný smotanový dip s bylinkami.

Diskusia k receptu

vcelka
Toto je proste božské. Jednoduché a pritom moderné, na zasýtenie a dobrú chuť a pritom to môže byť aj také "jednohubkové"...
paploska
Ďakujem za recept, je naozaj výborný, originálny a rýchly. zaraďujem k mojim obľúbeným :-)

dano444
Je to veľmi pekné a určite aj chutné.
pridal by som viac zelenej oblohy.
dano444
Je to veľmi pekné a určite aj chutné.
pridal by som viac zelenej oblohy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia