Pečená baranina fotorecept

egreska - fotkaegreska, 22. júna 2010
Pečená baranina (fotorecept)
Foto: egreska

Postup

  1. 1

    Mäsko si nasolíme ,okoreníme a prešpikujeme cesnakom a rozmarínom.Najlepšie ked ho nechame cez noc v chladničke postat.

    Pečená baranina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpalenom oleji ho opečieme zo všetkych stran do hneda.

    Pečená baranina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dame do pekača,podlejeme vypekom a vyvarom,pečieme pomaly na 150 st asi 3-4 hodinky .Zaleží ake je mäso stare.

    Pečená baranina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A ked som už mala foťak po ruke, tak pridam aj recept na ryžu ako robím ja:odmeram si asi 2,5 dcl ryže,umytu zalejem asi tromi dcl vody,pridam sol,olej,nakrajanu cubulku,vegetu a kari.Varím v sklenenej mise,zakryjem a šupnem do mikrovlnky na 10 minut,potom pridam mrazenu zeleninu ,premiešam a dam varit ešte pät minut.

    Pečená baranina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotová ryža.

    Pečená baranina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A s mäskom..

    Pečená baranina (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
dakujem,ani my sme nemali radi baraniu (koli pachu) nikdy sme ju nevyhladavali ani nekupovali,až minulu jar kupil svokor mlade baranky,na jesen zabil a to mäsko bolo fantasticke,chutne,jemné a bez zapachu ..tak sme si povedali že toto mäsko nam chutí viac ako bravčove a určite je aj zdravšie..a ešte sme minuly rok kupili aj male kozliatko ,to bolo ešte lepšie..takže odporučam ,nebojte sa toho !!!
tiež som niekedy piekla a často jahňacie stehno rovnako ako ty, chce veľa cesnaku, však?...pridávala som však aj maslo...veľmi sa k tomu hodilo...je to vynikajúce jedlo...teraz je však s jahňacinou a baraninou problém, či už s dostupnosťou alebo cenou...
No, čo k tomu dodať ... Baraninka z mladého, joj, to je super ... môžeme povedať, že kto jej neje, ako by nežil. Recept je výborný, pridaj len trochu masla. Egreska vďaka.

Pridaj komentár k receptu: