Foto: oco
Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske,alebo chorvátske proste stredomorské.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrazenú kocku špenátových lístkov Bonduelle vyberieme z mraziaku ,aby trochu zmäkol. Na panvicu dáme zohriať olivový oleja a na ňom dusíme špenát pokrájany na menšie kúsky.Keď sa pekne podusí odložíme ho na bok.Ak použijeme čerstvý špenát tak lístky potrháme na menšie kúsky a tie dusíme.
- 2
Dáme variť cestoviny.Do vody k soli pridáme trochu sušenej bazalky Na panvici si zohrejeme olej a krátko opečieme na plátky nakrájaný cesnak.Pridáme na polovice rozkrojené cherry paradajky, spolu chvíľu opekáme.Potom pridáme paradajkovú drť premiešame a ochutíme,cukrom,octom,tymianom,soľou,a korením.
- 3
Omáčku krátko varíme,nakoniec pridáme nakrájaný losos a špenát opäť necháme prejsť varom,aby sa spojili chute.Uvarené cestoviny zmiešame s omáčkou a na tanieri posypeme syrom na cestoviny Parmonie/je to akože parmezám/ a čerstvou bazalkou.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Doporucujem vyskusat ancovicky. Na objem omacky ako na fotke staci jeden platok, teda jedna fileta z tej malej rybky a aj ked sa rozpusti prakticky hned ako ju date na panvicu chutove pohariky si ju nemozu nevsimnut.