Penne s údeným lososom

oco - fotkaoco, 8. augusta 2010
Penne s údeným lososom
Foto: oco

Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske,alebo chorvátske proste stredomorské.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
100 g
120 g
10 ks
500 g
3 ks
1 PL
1 PL
2 kl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrazenú kocku špenátových lístkov Bonduelle vyberieme z mraziaku ,aby trochu zmäkol. Na panvicu dáme zohriať olivový oleja a na ňom dusíme špenát pokrájany na menšie kúsky.Keď sa pekne podusí odložíme ho na bok.Ak použijeme čerstvý špenát tak lístky potrháme na menšie kúsky a tie dusíme.

  2. 2

    Dáme variť cestoviny.Do vody k soli pridáme trochu sušenej bazalky Na panvici si zohrejeme olej a krátko opečieme na plátky nakrájaný cesnak.Pridáme na polovice rozkrojené cherry paradajky, spolu chvíľu opekáme.Potom pridáme paradajkovú drť premiešame a ochutíme,cukrom,octom,tymianom,soľou,a korením.

  3. 3

    Omáčku krátko varíme,nakoniec pridáme nakrájaný losos a špenát opäť necháme prejsť varom,aby sa spojili chute.Uvarené cestoviny zmiešame s omáčkou a na tanieri posypeme syrom na cestoviny Parmonie/je to akože parmezám/ a čerstvou bazalkou.Dobrú chuť.

    Penne s údeným lososom - obrázok 3

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Tvoja omáčka - paradajková je výborná a keďže lososa mám veľmi rada, myslím, že jeho lahodná chuť sa v tej omáčke stratí...dala by som si jedno i druhé, ale každé zvlášť....robím si penne s lososom veľmi rýchlo a jednoducho...opečiem plátky cesnaku a kúsky lososa, pridám málinko kyslej(sladkej) smotany, pridám penne a prehrejem...navch potom parmezán....je to fakt výborné
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
alexdidi-vďaka za tvoj názor v tej omáčke sa spojí sladká chuť paradajkovej omáčky sa spojí so slaným lososom.Lososa by sme zvládli aj viac ale...Tvoj nápad len z lososom určite budeme realizovať
losos je tzv morske kura. bez ochutenia je to len objemova krmovina. udenie z neho zrejme spravi nieco vyraznejsie.
Doporucujem vyskusat ancovicky. Na objem omacky ako na fotke staci jeden platok, teda jedna fileta z tej malej rybky a aj ked sa rozpusti prakticky hned ako ju date na panvicu chutove pohariky si ju nemozu nevsimnut.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
@bubak vďaka za nočnú radu,ja som zas ranostaj,ale k veci ančovičky poznám len s čítania,nikdy som ich v odchode nehladal,ak je to chuťovo zaujímave tak skúsim len aby som z ceny neodpadol

Pridaj komentár k receptu: