Jahňacia kotletka na fenikle
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. júla 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. júla 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie kotlety grilujeme na dobre predhriatom grile z oboch strán. Počas grilovania potierame bylinkovým olejom, osolíme a okoreníme.
- 2
Fenikel rozdelíme na štvrtiny, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút. Takto upravený fenikel môžeme takisto krátko opiecť na grile. Hotové jedlo prípadne ešte dosolíme a dokoreníme.
- 3
Náš tip: Fenikel je veľmi jemná lahôdková zelenina. Pred použitím zvyšky starších stoniek odrežeme, tuhé vrchné listy odstránime a zvyšok dobre omyjeme. Očistený menší fenikel upravujeme v celku. Ak je väčší, rozkrojíme ho na štyri diely.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu