Jahňacia kotletka na fenikle

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. júla 2010
Jahňacia kotletka na fenikle
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
750 g
150 g
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie kotlety grilujeme na dobre predhriatom grile z oboch strán. Počas grilovania potierame bylinkovým olejom, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Fenikel rozdelíme na štvrtiny, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút. Takto upravený fenikel môžeme takisto krátko opiecť na grile. Hotové jedlo prípadne ešte dosolíme a dokoreníme.

  3. 3

    Náš tip: Fenikel je veľmi jemná lahôdková zelenina. Pred použitím zvyšky starších stoniek odrežeme, tuhé vrchné listy odstránime a zvyšok dobre omyjeme. Očistený menší fenikel upravujeme v celku. Ak je väčší, rozkrojíme ho na štyri diely.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Francuzi zboznuju fenikel,ci uz do salatov surovy alebo vareny.Tam som jedla prvy krat fenikel ako prilohu namiesto zemiakov.Teraz vidim, ako si ho mozem pripravit aj doma.

Pridaj komentár k receptu: