Plnené zemiaky s figami a slaninkou

Marek Petho
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 17. septembra 2010
Plnené zemiaky s figami a slaninkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

8  ks stredne veľké
16 ks
16 plátkov




Postup

  1. 1

    Najskôr figy blanšírujeme (sparíme) horúcou vodou, aby zmäkli. Zemiaky vložíme do osolenej vody a v šupke necháme variť. Keď už sú zemiaky takmer dovarené, zlejeme vodu a ošúpeme ich. Zemiaky prekrojíme na polovice a do každej polovičky vydlabeme jamku.

  2. 2

    Do nej položíme figu, obalíme ju spolu so zemiakom plátkom oravskej slaninky. Takto pripravené zemiaky poukladáme na plech a necháme 15 minút zapiecť, kým sa slaninka nezačne topiť.

  3. 3

    Zatiaľ na panvici roztopíme maslo, pridáme paradajky, špargľu, fazuľové struky, prudko restujeme a dochutíme vegetou a tymianom.

Diskusia k receptu

janazjarku
Tento krumplík musí byť priam rozprávkový veľmi zaujímavá kombinácia dávam do KK :-)
evanaaa
Jedna čerstvá figa vyjde asi okolo 0,40 eur, trochu by to vyšlo drahšie,a ešte neviem, aká by bola kombinácia - zemiaky a figy, no ostatné je dobré.
valeri
no tu musí dobréééééééééé .-)) Ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia