Plnené zemiaky s figami a slaninkou
Marek Petho
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 17. septembra 2010
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 17. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Najskôr figy blanšírujeme (sparíme) horúcou vodou, aby zmäkli. Zemiaky vložíme do osolenej vody a v šupke necháme variť. Keď už sú zemiaky takmer dovarené, zlejeme vodu a ošúpeme ich. Zemiaky prekrojíme na polovice a do každej polovičky vydlabeme jamku.
- 2
Do nej položíme figu, obalíme ju spolu so zemiakom plátkom oravskej slaninky. Takto pripravené zemiaky poukladáme na plech a necháme 15 minút zapiecť, kým sa slaninka nezačne topiť.
- 3
Zatiaľ na panvici roztopíme maslo, pridáme paradajky, špargľu, fazuľové struky, prudko restujeme a dochutíme vegetou a tymianom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a okrem iných klasík .......
www.strachanovka.sk/files/jedalny-listok.pdf...
"BEZMÄSITÉ JEDLÁ Cestoviny so syrom a šunkou ( šunka, maslo, cibuľa, syr)"
"„Tatarák“s cesnakom a hriankami ( na vlastnú zodpovednosť)" aká je pointa?