Foto: ipo
Tento recept ma naučil môj dobrý priateľ a odvtedy je jedným z našich obľúbených. Neviem prečo je názov Ražniči, ale zachoval som ho. Je Zobraziť celý popisTento recept ma naučil môj dobrý priateľ a odvtedy je jedným z našich obľúbených. Neviem prečo je názov Ražniči, ale zachoval som ho. Je vynikajúci robený v prírode na ohni, ale aj doma na šporáku. Hlavne je veľmi variabilný a každý si ho môže uspôsobiť podľa svojich chutí a fantázie
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na dlhšie rezance, zmiešame so všetkými koreninami - mleté korenie, soľ, grilovacie korenie, vegeta, nadrobno pomletý cesnak, drvená rasca, mletý zázvor, šalvia, tymian, marinka (komu rastie na záhrade) a med, všetko podľa svojej chuti na 1 kg mäsa. Dobre premiešame a necháme stáť minimálne 2 hod, najlepšie 1 deň.
- 2
Slaninu (šunku) nakrájame na malé kocky, šampiňóny na tenké plátky, olivy na kolieska. Liatinovú panvicu, alebo wok rozpálime na ohni a pridáme slaninku, opražíme ju; pridáme olivy a šampiňóny a chvíľu ich spolu popražíme. Nastrúhame tvrdý údený syr - odporúčam ovčí.
- 3
Potom pridáme naložené mäsko a opečieme na silnom ohni, miešame, aby sa opieklo zo všetkých strán. Zložíme z ohňa pridáme nastrúhaný syr a dobre vymiešme, aby sa ražniči obalilo syrom. Podávame pri ohni s chlebom, doma s ryžou.
- 4
Odporúčam k jedlu urobiť domáce tzatziky - nastrúhame uhorku aj so šupkou, posolíme, necháme postáť a vytlačíme šťavu, pridáme kyslú smotanu, čerstvý (mrazený) kôpor a trochu cesnaku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Boli väčšie a vydržali 100 rokov