Rezne z králika na víne a hubách

Peter Koľ
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
Rezne z králika na víne a hubách
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
100 g
0,2 l
500 g
200 g
200 g
20 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Vykostené stehná z králika osolíme, okoreníme a prešpikujeme mandľami a slaninkou. Koreňovú zeleninu opražíme na oleji, pridáme cukor a miešame až skaramelizuje.

  2. 2

    Pripravenú zmes dáme na pekáč, povrch urovnáme a posypeme čerstvou bazalkou a tymianom. Na vrch položíme mäso, na plátky nakrájané dubáky a podlejeme červeným vínom. Pečieme do mäkka.

  3. 3

    Na tanieri mäso ukladáme na zeleninu, dubáky uložíme dookola. Zdobíme vetvičkou rozmarínu a brusnicami v pomarančovom košíku.

Diskusia k receptu

satin2
toto je pravá delikatesa hodná 50 eur.plus 2dcl. tokajského.
Nou koment............
22janka22
Priznám sa, že špeciality Vašej kuchyne nie sú práve podľa môjho gusta, napriek tomu, že sú z vynikajúcich surovín a vždy krásne naaranžované. ALE, pripomenuli ste mi králika a už teraz sa neviem dočkať ako ho cez víkend spravíme na strúhanej mrkvičke a zeleri. Ďakujem
tatranka
Tieto všetky recepty,ktoré uvádzate sú vysoko profesionálne.Krásne naaražované a určite výborné.Mám sa čo učiť.No rada vidím takéto nádherné recepty.Blahoželám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia