Bohatá rybárova živánska
Peter Koľ
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky, pstruhy, kolieska červenej cibule a póru, filé zo zubáča, nakrájanú papriku, grilovanú cuketu a baklažán.
- 2
Prelejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme, a posypeme čerstvým, posekaným rozmarínom a tymianom.
- 3
Zabalíme a pečieme v rúre pri teplote 190 stupňov asi 20 minút. Podávame na listoch kučeravého šalátu a zdobíme bazalkou.
- 4
NÁŠ TIP: Rybaciu živánsku skúste pripraviť aj z morských rýb, ako je tuniak, losos či makrela. Ich mäso obsahuje relatívne veľa nenasýtených 3-omega mastných kyselín, ktoré sú veľmi zdravé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu