Bohatá rybárova živánska

Peter Koľ
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
Bohatá rybárova živánska
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

500 g
400 g
400 g
2 ks
1 ks
2 ks
200 g
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky, pstruhy, kolieska červenej cibule a póru, filé zo zubáča, nakrájanú papriku, grilovanú cuketu a baklažán.

  2. 2

    Prelejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme, a posypeme čerstvým, posekaným rozmarínom a tymianom.

  3. 3

    Zabalíme a pečieme v rúre pri teplote 190 stupňov asi 20 minút. Podávame na listoch kučeravého šalátu a zdobíme bazalkou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Rybaciu živánsku skúste pripraviť aj z morských rýb, ako je tuniak, losos či makrela. Ich mäso obsahuje relatívne veľa nenasýtených 3-omega mastných kyselín, ktoré sú veľmi zdravé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia