Bagetka s restovanými krevetami a zeleninou

Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 14. júna 2010
Bagetka s restovanými krevetami a zeleninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

200 g
100 g
600 g (16 ks)
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Olúpané očistené krevety opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici na masle, potom ich vyberieme. Do tej istej panvice dáme nadrobno nakrájanú šalotku, cesnak a mrkvu, opečieme, podlejeme bielym vínom a necháme ho zvariť.

  2. 2

    Na koniec pridáme do zeleniny krevety, nasekané bylinky, chvíľu všetko podusíme. Krevety podávame na zapečenej bagete s cesnakovým maslom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Na pultoch obchodov nájdete rôzne druhy kreviet, najmä mrazených. Morské sú chutnejšie (krevety kráľovské) ako riečne. Ak nie sú krevety predvarené, sú sivé, teda sú čerstvé alebo čerstvo zmrazené.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, ja mám mrazené krevety a sú ružové, to som nevedela, ani to, že sú aj riečne, aké sú tie moje, tiež neviem. Ale aspoň recept na ne mám, tak vám zaň ďakujem. Stou bagetkou asi budú lepšie ako napr. s ryžou a pod.Už sa teším.
zdezda
:-) už aj ja si rozmrazujem ružové krevetky :-), bude super večera !
bababa
Určite odskúšam. Doposial som krevety používala iba na šaláty a rôzne prílohy.
dobryhrncekvar
evanaaa, tu ti pridávam ďaľší recept, bolo to tu na vareche: Stredomorské krevety
• 1 balenie krevety
• olej olivový
• 1 cibula červená
• 3 struciky cesnak
• 1 plechovka paradajky krajane
• 1 plechovka olivy čierne
• petržlenová vňať
• oregano
• bazalka
• 1 balenie syr mozarella
• 1 krabicka syr apetito
• sol
• cierne korenie
Postup
Na olivovom oleji orestujeme cervenu cibulu /moze byt aj biela, cervena je sladsia/. Nesolime.
Ked je urobena do sklovita, pridame mrazene lupane krevety, obycajne zo supermarketu. Minutku podusime, pridame utrety cesnak, pokrajame čerstvu petržlenovu vňať - asi tak za hrsť. Pridame aj oregano a bazalku. Ak mame cerstve bylinky, je to samozrejme lepsie. Podusime minutku nech sa spoja chute. Jemne okorenime ciernym korenim. Nesolime.
Pridame cierne olivy. Znovu minutku podusime. Krevety aj cerstve bylinky pustia trosku šťavy. Pridame krajane paradajky. Ak sa nam chce mozeme samozrejme spariť čerstve /osupat a odjadriť/ ale mne sa to nikdy nechce. Dusime cca 5 minut, nech sa spoja chute.A teraz to pride - pridame apetito, to je taky, ako sa pise na obale "syr stredomorskeho typu". Proste je slany a makky a tym vlastne osolime cele jedlo. Predavaju to v kazdom tescu a stoji necele euro. Problem je, ze na jednu plnu panvicu nikdy neminiem celu krabicku. Odporucam davat na jednu panvicu tak dve polievkove lyzice. Je to fakt dost slane. Jedlo chyti aj smotanovu farbu aj jemnejsiu chut. Kto chce moze pridat natrhanu mozzarelu a nakoniec posypeme parmazanom, alebo GranaPadano. Najlepsie s cerstvou bagetou.
frezia68
Ukazovali v telke prípravu veľkých kreviet a nelúpali ich,že takto pripravené sú šťavnaté a lepšie.Ale ja nemám rada žiadne morské potvorky,takže nevyskúšam :-)))
rea1
@bababa , ja robievam z kreviet rizoto. ryzu podlievam ananasovou stavou, kokosovym mliekom a slabym hydinovym vyvarom asi v pomere 1:1:2 a davam donho - vsetko v mnozstvach podla chuti - ananas (kusky z konzervy), krevety, surimi tycinky (nakrajane na cca 1 cm) a musle. slavky alebo vongole. ked chcem slavky, tak hladam mrazene predvarene, ktore su v poloviciach skrupin. ziadny syr !!! to ani nahodou, ale navrch nasypat trosku petrzlenovej vnate a k tomu chladene suche biele ... :-)