Tymián

Recepty, kde je tymián

prazdny

Hubová omáčka na cestoviny

Bezmäsité jedlá

Jemná hubová omáčka, inšpirovaná Nigellou.

prazdny

Cesnak nakyslo

Prílohy

fantastická príloha pre milovníkov cesnaku. :)

prazdny

Diviak na smotane po Šumavsku

Hlavné jedlá

Dostala som mladé mäsko ( lanštiaka) . Recept som našla v kuchárskej knihe a je pripravený...

prazdny

Zeleninový švédsky koláč od svokry

Bezmäsité jedlá

Tento recept som dostala od svokry zo Svedska. Je to idealne lahke, zeleninove jedlo ktore...

prazdny

Polievka z červenej šošovice a sušených marhúľ

Bezmäsité jedlá

Ideálna na chladný Valentínsky predvečer :)

prazdny

Dusená zelenina s tofu

Bezmäsité jedlá

Dusená pestrá zeleninová zmes s hráškom, údeným tofu a paprikovou pastou.

prazdny

Kuraci steak s vínovou-hubovou omáčkou a zemiakmi zapečenou zeleninou

Kuracie mäso

Tie zemiaky so zeleninou sú taká vegetariánska verzia pastierskeho koláču.

prazdny

Hovädzie zadné so šípkovou omáčkou pripravené v pomalom hrnci

Hovädzie mäso

Tento recept bola čistá improvizácia. Poznáte to. Chcete použiť slaninu a tej niet. Plánujete...

prazdny

Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkou

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na plátky, okoreníme gril. korením, rozmarínom a potrieme olejom. Necháme v chlade odležat pár hodín...

prazdny

Jahňací paprikáš v pomalom hrnci

Hlavné jedlá

Keď som po prvýkrát robila jahňacinu, dočítala som sa, že má zvláštnu charakteristickú chuť, ...

prazdny

Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou

Bravčové mäso

Pôvodne to mala byť kapustnica ale mojej spolubývajúcej bolo ľúto že taký veľký hrniec na takom malom...

prazdny

Brokolicové taštičky

Bezmäsité jedlá

Brokolicu umyjeme, rozoberieme na malé ružičky, a hlúb očistíme a pokrájame na malé kúsky...

prazdny

Karé na tymiáne

Bravčové mäso

... pečené karé s kožou, na tymiáne, lesných hubách, horčici a víne, podával...

prazdny

Divina dusená vo vlastnej marináde

Hlavné jedlá

Neviem, či sa mi to ešte raz stane, ale tentoraz sa šťastie usmialo aj na...

prazdny

Fritatta

Bezmäsité jedlá

Paradajku pokrájame na kocky, a vlozime do vyšlahanych vajec s mukou, pridame tuniak, ...

prazdny

Marinované morčacie stehno po sedliacky

Hlavné jedlá

Nepijeme alkohol, keďže občas nejaký dostaneme darom, rozhodla som sa ho využiť pre varenie...

prazdny

Šunkovo - syrové slimáky

Slané chuťovky

Bola to pôvodne naša silvestrovská "maškrta", pre veľký úspech sa začali robiť aj pomimo neho :-)

prazdny

Nakladané syry

Bezmäsité jedlá

Stále špekulujem čo na Silvestra aby bolo k pivku a vínečku. Chcela som niečo iné, ...

prazdny

Marinovaný miš-maš

Hovädzie mäso

Včera sme dostali balíčky od holandského šéfstva. Bolo tam x sladkostí a medzi inými aj hovedzia roštenka,...

prazdny

Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou

Bravčové mäso

Niečo pre slávnostnú príležitosť. Nepatrí medzi rýchle jedlá, ale výsledok stojí za to.

prazdny

Kačacie prsia s omáčkou z figy na červenom víne, restovanými šampiňónmi a zemiakovou kašou s pecorin

Hlavné jedlá

Je nedeľa tak to chcelo niečo slávnostnejšie a pri tomto jedle som sa snažil dať zo seba...

prazdny

Terina z kuracích pečienok

Hlavné jedlá

Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a po chvíli pridáme pretlačený cesnak. Pečienky umyjeme, očistíme...

prazdny

Jahňacie stehno ako bavlnka

Hlavné jedlá

Jahňacie stehno deň dopredu napacujeme, ja som použila sol, korenie, cesnak, rozmarín, tymián, šalviu. Na horúcom oleji...

prazdny

Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami

Hlavné jedlá

Kombinácia diviny, gaštanov a sliviek je vynikajúca.

prazdny

Hovädzia roláda so špenátom a so syrom

Hovädzie mäso

Mleté mäso ochutíme, dobre premiešame a odložíme do chladničky. Ja som ho tam mala celú noc.

prazdny

Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou

Hlavné jedlá

Pekáč si vymastíme bravčovou masťou. Položíme naň mäso, ktoré prešpikujeme cesnakom, nasolíme z oboch...

prazdny

Tagliatelle Gusto Divino

Cestoviny

Tento recept je môj výmysel ale spojenie jednotlivých chutí dáva neuveriteľný výsledok. Pre milovníkov Talianskej kuchyne...