Pikantná jelenia sviečkovica s bryndzovým pyré
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 14. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Sviečkovicu umyjeme, osušíme, zbavíme blán a naložíme do olivového oleja. Pridáme bylinky podrvené v mažiari. Mäso dáme odležať do chladničky najmenej na jeden deň.
- 2
Baby mrkvu a zemiaky očistíme. Brokolicu porozdeľujeme na menšie ružičky. Mrkvu na olivovom oleji orestujeme a podlejeme osolenou teplou vodou. Keď je polomäkká, pridáme ružičky brokolice a krátko spolu podusíme. Zeleninu na záver scedíme. Do druhého hrnca dáme variť vodu a do nej pridáme nakrájané zemiaky a soľ. Kým sa zemiaky uvaria, pripravíme z feferónok, rozmarínu a tymianu a zmes. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme do nich bryndzu. Prikryjeme, aby sa bryndza rozpustila, po chvíli zemiaky s bryndzou popučíme.
- 3
Rozpálime panvicu a z marinády vyberieme jeleniu sviečkovicu. Opečieme ju zo všetkých strán asi tri minúty, aby bolo mäso stredne prepečené. Potom ho obalíme v zmesi, ktorú sme pripravili z byliniek a feferónok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
teraz mam diviaka-stehno ... ale to pyre spravim. Dakujem za recept ;-) Idem ulozit do KK