Pikantná jelenia sviečkovica s bryndzovým pyré

Martin Beňo, Milan Maršalka a Zuzana Majerčíková
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 14. mája 2013
Pikantná jelenia sviečkovica s bryndzovým pyré
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
300 g
750 g
250 g
5 g
750 g
podľa chuti
1 ks
1 ks
5 g
5 g
500 ml
3 ks
10 ks




Postup

  1. 1

    Sviečkovicu umyjeme, osušíme, zbavíme blán a naložíme do olivového oleja. Pridáme bylinky podrvené v mažiari. Mäso dáme odležať do chladničky najmenej na jeden deň.

  2. 2

    Baby mrkvu a zemiaky očistíme. Brokolicu porozdeľujeme na menšie ružičky. Mrkvu na olivovom oleji orestujeme a podlejeme osolenou teplou vodou. Keď je polomäkká, pridáme ružičky brokolice a krátko spolu podusíme. Zeleninu na záver scedíme. Do druhého hrnca dáme variť vodu a do nej pridáme nakrájané zemiaky a soľ. Kým sa zemiaky uvaria, pripravíme z feferónok, rozmarínu a tymianu a zmes. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme do nich bryndzu. Prikryjeme, aby sa bryndza rozpustila, po chvíli zemiaky s bryndzou popučíme.

  3. 3

    Rozpálime panvicu a z marinády vyberieme jeleniu sviečkovicu. Opečieme ju zo všetkých strán asi tri minúty, aby bolo mäso stredne prepečené. Potom ho obalíme v zmesi, ktorú sme pripravili z byliniek a feferónok.

Diskusia k receptu

07janka
Tak toto musim vyskusat ;-)
teraz mam diviaka-stehno ... ale to pyre spravim. Dakujem za recept ;-) Idem ulozit do KK
ejta
zda sa mi to alebo je naaozaj v tych zemiakoch kopor ? V recepte nefiguruje.... Aj okuliare som si na to zobrala :-)
lakey
Okrem tej mrkvičky pokojne. Ale radšej mám jednoduchšie veci, toto je moc prekombinované.