Panenka v bylinkovej kôrke na hlivovej omáčke
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 2. apríla 2013

Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 210 °C
Suroviny
| 600 g |
|
| 1 zväzok |
|
| 1/2 zväzku |
|
| 2 strúčiky |
|
| 4 krajce |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| Omáčka: | |
| 5 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 200 g |
|
| 300 ml |
|
| Zapekané zemiaky: | |
| 1 kg |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 strúčik |
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici. Mäso odložíme, aby sme pripravili bylinkovú krustu. Toastový chlieb zbavíme kôrky a dáme do mixéra s petržlenovou vňaťou, tymianom, cesnakom a korením. Postupne prilievame olej a všetko spolu rozmixujeme. Touto masou obalíme panenku a dáme ju piecť do predhriatej rúry na 10 – 13 minút pri 210°C.
- 2
Cibuľu nakrájame na malé kocky, orestujeme na masle, pridáme hlivu a restujeme, kým nepustí šťavu. Osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou. Odparíme na polovicu a dochutíme soľou a korením.
- 3
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Zalejeme ich smotanou, pridáme popučený cesnak a nasekaný rozmarín. Osolíme, okoreníme a premiešame. Postupne vrstvíme na seba a zalejeme smotanou. Pečieme v rúre na 180 0C 50 – 60 minút, pred koncom zemiaky posypeme nastrúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu