Panenka v bylinkovej kôrke na hlivovej omáčke
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 2. apríla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 210 °C
Suroviny
600 g |
|
1 zväzok |
|
1/2 zväzku |
|
2 strúčiky |
|
4 krajce |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
Omáčka: | |
5 g |
|
1/2 ks |
|
200 g |
|
300 ml |
|
Zapekané zemiaky: | |
1 kg |
|
100 ml |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici. Mäso odložíme, aby sme pripravili bylinkovú krustu. Toastový chlieb zbavíme kôrky a dáme do mixéra s petržlenovou vňaťou, tymianom, cesnakom a korením. Postupne prilievame olej a všetko spolu rozmixujeme. Touto masou obalíme panenku a dáme ju piecť do predhriatej rúry na 10 – 13 minút pri 210°C.
- 2
Cibuľu nakrájame na malé kocky, orestujeme na masle, pridáme hlivu a restujeme, kým nepustí šťavu. Osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou. Odparíme na polovicu a dochutíme soľou a korením.
- 3
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Zalejeme ich smotanou, pridáme popučený cesnak a nasekaný rozmarín. Osolíme, okoreníme a premiešame. Postupne vrstvíme na seba a zalejeme smotanou. Pečieme v rúre na 180 0C 50 – 60 minút, pred koncom zemiaky posypeme nastrúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu