Foto: diabambulka
Veľmi chutný obed plný zeleninky a farieb. Mleté mäso môžete nahradiť kuracím, alebo bravčovým mäsom nakrájaným buď na soté, alebo na plátky :-)
tepelná úprava
Postup
-
1
K mletému mäsu pridáme nakrájaný pór ( len bielu časť ), mletú papriku, vajce, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, tymián, bazalku a dobre vymiešame. Vytvarujeme mäsové valčeky. Mäso obalíme v hladkej múke a na oleji prudko opečieme z oboch strán a odložíme. Vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu, na malé kocky pokrájanú červenú papriku a na tenko pokrájanú mrkvu. Orestujeme pridáme pretlak a podlejeme vodou alebo vývarom. Mäso vložíme späť, ochutíme soľou, mletou rascou a čerstvo pomletým korením. Očistený pór nakrájame a pridáme k mäsu. Dusíme do mäkka. Hladkú múku rozmiešame v malom množstve vody a zahustíme šťavu.
- 2
Výborná príloha sú zemiačiky jemne osmažené na masielku s petržlenovou vňaťou. Tip : Obedík môžete pripraviť aj ščipoš :-) k mletému mäsku pridajte namiesto mletej papriky pálivú mletú papriku a do omáčky môžete pridať troška čili. A bude to niečo aj pre chlapov :-)))
- 3
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale myslím si , že to bude výborné. Ďakujem za reept
ooo dakujem za pochvalu, toto je recept od mojej svokry, vlemi dobre varí a jednoducho, aj tento recept je jednoduchý...kludne sa opýtaj... ja sa tiež ešte stále pýtam a zbierarm recepty :-D takže ideme od začiatku, do mäsa pridám časť bieleho póru, kupim vždy väčší aby som mala dosť a časť dám do omáčky spolu so zelenou nakrájanou časťou...takže troška odložiť do omáčky aj bielej časti poru....zemiaky na maslo nedávaj surové takéto veľké sa ti neprepečú, vyber si také menšie, nechaj uvariť v šupke, ošup jednoducho ešte horúce zemiaky daj do riadne studenej vody a šupka ti pôjde krásne dole sama s prstami, nechaj vychladnúť a potom ich troška orestuj na masle tej kocke 82% nie Rama, alebo Flora, alebo noečo podobné, výborné sú ak na záver už na hotové posypeš čerstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou, premiešaš a hotovo :-D držím palce a dobrú chuť
Wow dakujem za super podrobny postup, uz mi je vsetko jasne, dnes idem na to, por uz caka v spajzke. Dufam ze sa podari :)) dam vediet
teším sa a držím palceeee :-D fotka poteší