Šošovicovo-cuketový koláčik

marienkat - fotkamarienkat, 26. mája 2013
Šošovicovo-cuketový koláčik
Foto: marienkat

Inšpiráciu na tento recept som našla v jednom časopise v čakárni u lekára, ale nezapamätala som si ho presne, takže som si ho dotvorila Zobraziť celý popisInšpiráciu na tento recept som našla v jednom časopise v čakárni u lekára, ale nezapamätala som si ho presne, takže som si ho dotvorila vlastnou fantáziou.

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
2 ks
100 g
2 ks
200 g
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Šošovicu si vopred namočíme na pol hodiny do studenej vody. Potom vodu zlejeme a šošovicu uvaríme do polomäkka, počas varenia ochutíme tymiánom a majoránkou.

  2. 2

    Uvarenú šošovicu zmiešame s cuketou nastrúhanou nahrubo. Pridáme strúhanku, vyšľahané vajcia a nastrúhaný syr. Osolíme.

  3. 3

    Zapekaciu misu si vymastíme maslom, masu vysypeme do misy a dáme piecť do rúry na 200 stupňov na pol hodiny.

Diskusia k receptu

vicus
vyzerá to veľmi zaujímavo a aj veľmi dobre :)
radost
je to chutné?bude mi to jesť aj chlap?aaa-však môžem k tomu dáku "svinku" pridať...:-)
mirkamt
Zaujímavé využitie cuketky. Ked ich veľa narastie, vyskúšam ;-)
marienkat
Ano, nam to chutilo, obavala som sa, ci to bude chutit aj muzovi, a ked som sa obzrela tak polovica bola prec. Da sa to samozrejme aj obmienat, napriklad pridat aj slaniku, alebo sunku a podobne.
mirkamt
@marienkat , prosím ťa, aké množstvo cukety približne je potrebné na 200 g šošovice? Cukety narastú rôzne, takže by som chcela vedieť konkrétnejšie množstvo (na váhu).
ilusa
no toto,ved to moze byt dobre.Vyskusam.Napisem.Zatial davam 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia