Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami

juri272 - fotkajuri272, 26. mája 2013
Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Foto: juri272

Dobrý deň, tento recept som si vybral preto,lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo hlavné jedlo to už ale nechám na vás... V Zobraziť celý popisDobrý deň, tento recept som si vybral preto,lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo hlavné jedlo to už ale nechám na vás... V konečnom výsledku budete cítiť chuť koňaku,byliniek,spojených z kuracou pečenou.... Prajem vám dobrú chuť..

10
porcií
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 kg
0,1 kg
1 bal. - vanička
2 ks vetvičky
0,04 dl alebo brandy
8 strúčikov
0,1 kg




Postup

  1. 1

    Do panvice dáme 250g masla a nechame roztopiť,k roztopenému maslu pridáme cibuĺu a restujeme do zlatista,ku takto orestovanej cibuľke pridáme kuraciu pečen rozmarín,tymián, cesnak a dusíme pokiaľ nebude v strede pečeň rúžova,pozor nesmie byť krvavá. Hotovú zmes dáme do mixéra a pridáme mandle.

  2. 2

    Do výpeku z pečeňe pridáme 50g masla necháme speniť do takto pripraveného výpeku pridáme koňak alebo brandy zaflambujeme a odstavíme. Všetko pridáme ku zmesi do mixéra a pomixujeme.

  3. 3

    Hotovú zmes necháme vychladnúť cca 30minút,pripravíme si formu ktorú obalíme potravinárskou fóliou aby sa pašteta neprilepila a potom bi nešla vyklopiť.Zmes vyklopíme do formy a na vrch poukladáme zvyšný tymián a rozobratý rozmarín a zalejeme zvyšným roztopením maslom a dáme do chladničky na 24 hodín............ Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

rennatte
bod1 - 250g, bod2 - 50g, pre istotu som pouzila aj kaukulacku a vysledok je 300g a v rozpise surovin pises pol kila
evanaaa
Robievam paštéčky, aj túto si dám do KK, ale s malými zmenami, aj keď to už nebude tento recept - namiesto masla dám masť, hydinovú, alebo bravčovú, tymián, rozmarín nemusím, stačí mi pažítka, koňak nemám.....ale myslím, ža aj tak sa bude dať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia