Foto: tassiedevil
Recept som našiel v jednej knihe o zdravej výžive...autor knihy tvrdí, že recept dostal pri jeho návšteve ZSSR v 70 tych rokoch od syna Zobraziť celý popisRecept som našiel v jednej knihe o zdravej výžive...autor knihy tvrdí, že recept dostal pri jeho návšteve ZSSR v 70 tych rokoch od syna kuchára, ktorý bol osobným kuchárom posledného ruského cára... tento boršč som varil dnes po prvý krát a môžem povedať, že je to jeden z najlepších aký so kedy jedol...skutočne zaujímavý recept...ak sa nebojíte experimentovať vyskúšajte.....
Suroviny
3/4 šálky |
|
1 - 1/4 šálky |
|
3/4 šálky |
|
3/4 šálky |
|
1 šálka |
|
3 ČL |
|
350 g (alebo kačacie, morčacie) |
|
2 - 1/2 šálky |
|
1/4 ČL |
|
3 ČL |
|
3/4 ČL |
|
3/4 ČL |
|
3/4 ČL |
|
1/2 šálky |
|
1 - 1/2 šálky |
|
1/2 šálky |
|
Postup
-
1
Hydinové kostry zapečieme v trúbe do hneda. Hovädzí vývar privedieme do varu a pridáme opečené hydinové kostry. Varíme na pomalom ohni l hodinu. Medzi tým si zelerové stonky,cvikľu a mrkvu nakrájame na jemné rezance asi 50 mm dlhé, zelenú cibulu na jemno a po hodine varenia pridáme spolu s koreninami a paradajkovým pretlakom do scedeného vývaru a varíme pomalom ohni dalších 30 minút. Nakoniec pridáme na jemno nastrúhanú kapustu, jablkový mušt a vodku a varíme na miernom ohni dalších 15 minút.
- 2
pripravené suroviny..
- 3
v hrnci..
- 4
servírované...
- 2
určite vyskúšam, keď sa už pustím do krájania zeleniny, neviem, kedy prestať, lebo spomínam na deda, ktorý mi nosieval "bio","čiščil", krájal a tvrdil: kukni, jak obrázek....