Jelenie medailóniky

Ján Staroň
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 30. júna 2013
Jelenie medailóniky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ČL
2 ks
2 vetvočky
1 ČL
50 g
2 ks
Štrúdľa:
300 g
200 g (mrazené)
50 g
50 g
2 ks
1 plát
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso: Chrbát očistíme, odblaníme, obalíme do zmesi nasekaného tymianu, rozdrvených borievok, korenia, nastrúhanej kôry pomaranča a soli. Natrieme olejom a obložíme plátkami hrušky. Necháme odležať.

  2. 2

    Grilujeme s plátkami hrušky. Čas závisí od hrúbky mäsa.

  3. 3

    Zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme s tymianom, bazalkou a soľou. Na masle orestujeme cibuľku a pridáme huby. Zmiešame a do vychladnutej zmesi pridáme vajíčko, osolíme a okoreníme. Plnku zavinieme do cesta. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a posypeme píniovými orieškami. Pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút.

Diskusia k receptu