Jelenie medailóniky
Ján Staroň
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 30. júna 2013
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 30. júna 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
2 vetvočky |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
2 ks |
|
|
|
Štrúdľa: | |
300 g |
|
200 g (mrazené) |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1 plát |
|
30 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso: Chrbát očistíme, odblaníme, obalíme do zmesi nasekaného tymianu, rozdrvených borievok, korenia, nastrúhanej kôry pomaranča a soli. Natrieme olejom a obložíme plátkami hrušky. Necháme odležať.
- 2
Grilujeme s plátkami hrušky. Čas závisí od hrúbky mäsa.
- 3
Zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme s tymianom, bazalkou a soľou. Na masle orestujeme cibuľku a pridáme huby. Zmiešame a do vychladnutej zmesi pridáme vajíčko, osolíme a okoreníme. Plnku zavinieme do cesta. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a posypeme píniovými orieškami. Pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu