Foto: mariamka
Je tu x-receptov na prípravu kuracej pečienky, tak tento berte tak orientačne :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kúsok údenej slaniny necháme vytopiť, pridáme cibuľu pokrájanú na mesiačiky a bravčovú masť, orestujeme cibuľku do sklovita.
-
2
Keď máme cibuľku podusenú, pridáme na väčšie kúsky nakrájanú pečeň.
-
3
Spolu opekáme, nesolíme, nekoreníme, nepodlievame, iba občas premiešame. Medzitým si pripravíme zeleninu.
-
4
Keď máme pečeň zatiahnutú, pridáme zeleninu, V tomto momente som posolila, okorenila, pridala tymián, oregano, bazalku a jednu sušenú čili. Prikryjeme a necháme dusiť.
-
5
Vôbec nepodlievame, iba občas premiešame, prípadne dochutíme, necháme zeleninu urobiť sa na skus a odstavíme. Mala som uvarenú ryžu, tak som podávala s ňou, ale určite sa výborne hodí aj čerstvý chlebík alebo bagetka. Ako obloha čerstvá zelenina alebo šalátik. Napríklad jarná cibuľka..
-
6
Alebo rajčina... Alebo čo komu chutí... Možno sa niekto inšpiruje :)
chválim!!!!
@Izke tiez dakujem, ked sa taka uznavana kucharka vyjadri k mojmu receptu, to je pre mna len pocta ... damy :)