Grilovaná cvikla s kozím syrom

Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 14. júla 2013
Grilovaná cvikla s kozím syrom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 hlávka
400 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Pečenie cvikly načasujeme aj niekoľko hodín pred samotným podávaním. Do pekáča vložíme umytú cviklu, pridáme soľ, čierne korenie, rascu, neošúpanú hlávku cesnaku, tymian, dôkladne zakryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu pri teplote 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    Upečený cesnak vylúpneme a namarinujeme s trochou medu a soli. Cviklu ošúpeme. Krájame na šestiny. Osolenú ugrilujeme.

  3. 3

    Kúsky cvikly spolu so syrom a s cesnakom úhľadne uložíme na vlažný tanier. Dochutíme soľou, korením a trochou olivového oleja. K úplnej harmónii chutí odporúčame chrenovú penu a zopár skaramelizovaných jadier vlašských orechov.

Diskusia k receptu

pseudocognac
Olivovy olej maju kuchari nejako zvlast radi, cim to? Ste sa rozhodli potopit domacich pestovatelov slnecnice?
eraserhead
v bode č.2 sa píše niečo o vylúpnutom cesnaku, na fotke to však vyzerá na nevylúpnutý cesnak....

tiež nie je zrejmé čo má predstavovať ten pancier z kôrovca na tanieri, v surovinách ani v postupe sa nespomína, nemohol by nám šéfkuchár olivovníka vysvetliť pointu prípadne spojitosť s použitými surovinami alebo spôsobom prípravy?
ilusa
keby som bola sefkuchar Hromjak,tak by som odpisala @pseudocognacu ,ze olivovy olej je zdravy a preto ho pouziva a @eraserhaed by som odpovedala ze cesnak je vylupnuty z hlavky a zo strucka si ho vylupnes,ked budes papat
eraserhead
@ilusa ak by si mi ako šéfkuchár takto argumentovala jednoducho by som sa poďakoval a odišiel a vylúpnutie cesnaku a účet by som nechal tebe ako šéfkuchárovi ............. (nie za ten cesnak, ale za ten milý slovenský prístup, nepáči sa ti, ta pal do ********)

ostáva ešte zodpovedať toho kôrovca, na to by si mi ako šéfkuchár odpovedala čo?
ilusa
a to ti ten korovec naozaj tak vadi? urcite ho tam dal ,aby spestril naaranzovanie ,ale cestne priznavam ,tiez by ma zaujimalo co to je




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia