Grilovaná cvikla s kozím syrom
Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 14. júla 2013
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 14. júla 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
75 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečenie cvikly načasujeme aj niekoľko hodín pred samotným podávaním. Do pekáča vložíme umytú cviklu, pridáme soľ, čierne korenie, rascu, neošúpanú hlávku cesnaku, tymian, dôkladne zakryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu pri teplote 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
- 2
Upečený cesnak vylúpneme a namarinujeme s trochou medu a soli. Cviklu ošúpeme. Krájame na šestiny. Osolenú ugrilujeme.
- 3
Kúsky cvikly spolu so syrom a s cesnakom úhľadne uložíme na vlažný tanier. Dochutíme soľou, korením a trochou olivového oleja. K úplnej harmónii chutí odporúčame chrenovú penu a zopár skaramelizovaných jadier vlašských orechov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tiež nie je zrejmé čo má predstavovať ten pancier z kôrovca na tanieri, v surovinách ani v postupe sa nespomína, nemohol by nám šéfkuchár olivovníka vysvetliť pointu prípadne spojitosť s použitými surovinami alebo spôsobom prípravy?
ostáva ešte zodpovedať toho kôrovca, na to by si mi ako šéfkuchár odpovedala čo?