Karé s bylinkami na víne fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 9. júna 2013
Karé s bylinkami na víne (fotorecept)
Foto: mariamka

Vytiahla som z mrazničky mäsko, ešte som netušila, čo to je. To je tak, keď si to neznačíte :) Po rozmrazení sa ukázalo krásne Zobraziť celý popisVytiahla som z mrazničky mäsko, ešte som netušila, čo to je. To je tak, keď si to neznačíte :) Po rozmrazení sa ukázalo krásne chudé karé naporcované na pekne hrubé stejky. Tak čo s ním? Uvidíte ..

Suroviny

 alebo krkovička




Postup

  1. 1

    Mäso neporciujeme na hrubšie plátky, poprášime tymiánom, rozmarínom (mala som žiaľ sušené), pridáme chilli papričky a polejeme olivovým olejom. Nesolíme, premiešame a dáme odležať do chladu najlepšie na noc.

    Karé s bylinkami na víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    N druhý deň som chilli vybrala (môžete ponechať, mne to takto stačilo) a mäsko nasolila. Jenskú misu som vystlala slaninkou a na ňu dala na mesiačiky nakrájanú cibuľu.

    Karé s bylinkami na víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poukladala mäsko, navrch ešte dala pár kúskov slaniny a celé podliala bielym suchým vínom, cca 1,5 dl. Vodu žiadnu. Na víne samozrejme nešetríme, lebo inak si pokazíme celé jedlo. U nás vedie rizling.

    Karé s bylinkami na víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravené do rúry. Piekla som asi hodinu, zakryté celý čas, predsa len, karé je chudé mäsko, nechcela som ho vysušiť.

    Karé s bylinkami na víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené, voňavé po bylinkách a pikantné po vínku s tým správnym slaninovým šmakom :) Pozrite, koľko šťavy si to pustilo.

    Karé s bylinkami na víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som urobila jednoduché zemiaky. Najradšej varím zemiaky v šupke, udržia si fantastickú chuť. Pokrájala som ich na krúžky, osolila, posypala tymiánom a poliala olivovým olejom. Dajú sa jesť aj samé :)

    Karé s bylinkami na víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A už je na tanieri. Podávame so šalátom, aký máte radi, ale stačí aj niečo jednoduché, ako napríklad táto mrkva :) Dobrú chuť.

    Karé s bylinkami na víne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

staja
Dobre si to spravila, je to pekné a určite aj chutné.
manya
vynikajúce, robila som tiež, z krkovičky, hodne cesnaku a cibule a stačí malý šalátik
marianne
@mariamka take chlapske jedla varis,doma Ta musia milovat zato...to nie jako ja,furt do nich zeleninu tisnem:-))...zartujem,by bol ohen na streche:-))) maso musi byt, keby co bolo...robievam takto podobne, akurat namiesto oliv.oleja v tomto pripade davam skvarenu mast..inak v pohodicke receptik,velmi pekny
mariamka
dik @marianne no tak nejako, z mrkvy by sa nenajedli :)) ale taku struhanu, osladenu, s citronom, troskou oleja by zjedli za kybel ako zakusok, takze je to relativne :)) pockaj, ved sa ozenia a potom im bude mlada moderna zienka varit aj zeleninku :)) si mila :))
angast
Tak teraz si ma prekvapila - veľmi milo. Konečne sa chlapi poriadne
najedia. Veď ty vieš naozaj variť jedlé jedlo . Konečne máme z teba radosť. Len tak ďalej mariamka , veď ty si celkom šikovná cérečka
elixir
@mariamka tak toto by mi určite chutilo, chutné suroviny, výborná kombinácia a špeciálne keď čosi obsahuje tymián a rozmarín, sa idem zadrhnúť s tým ako mi to chutí :) ...a aj víla Ti tanier počarovala k tomu :)
mariamka
@elixir :)) mne mozno vila a slniecko, ale ty si stvorila doslova rozpravku na tanieri!! nevedela som od tej krasy oci odtrhnut :) si velmi sikovna, dakujem..
elixir
@mariamka s milým sme raz na dovolenke navštívili reštauráciu kde predomňa položili ten najkrajšie dekorovaný tanier (jedlé ozdoby) aký som kedy videla... úplne som bola z toho unesená, aj ten môj... potom už len skonštatoval, že také by sa mu páčilo aj doma a mne nemusel dva krát hovoriť. Neviem to vôbec tak spraviť ako oni, ale trošku sa snažím aspoň pripodobniť... tak som veľmi rada, ak sa Ti to páči, aj budem rada ak to možno niekoho inšpiruje, tak ako mňa v tej reštike :)
mariamka
@elixir predpokladam, ze myslis dovolenku v zahranici :)) inspiracia je jedna vec a trpezlivost a laska s akou pripravujes a servirujes jedlo druha :)) to vidno z kazdeho tvojho receptu ze ta to bavi, takze len tak dalej :))
kecemis
@mariamka nemohla by si tomu kurierovi z rybov dat jednu tuto tvoju dobrotu pre mna na ako bartel
mariamka
@kecemis :) musim kuknut ci este nieco ostalo, keby bolo treba aj im to odtrhnem od pusy, za taku tvoju rybku to stoji, len aby prisla ;-)
tiginko
mňam mňam, ja by som takéto fajné mäsko za žiadnu rybku ani koláčik nevymenila. Pekne dievča...
mariamka
@tiginko neprechval ma, lebo sa "zaseknem" :)) ale ved aj inokedy je den, kolacik na ranajky a rybku k veceri, aj Bukovsky by nas pochvalil :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia