Dubáková tortička
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 3. júna 2013
Foto: Ivan Majerský
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Zemiaky rozpučíme v miske. Cibuľu nakrájame najemno a speníme na masle. Huby nakrájame na malé kocky, ktoré dáme do spenenej cibuľky. Všetko spolu premiešame. Pridáme soľ, petržlenovú vňať, tymian, strúčik cesnaku. Všetko zmiešame s popučenými zemiakmi, pridáme tri žĺtky a premiešame.
- 2
Zapekacie mištičky vymastíme olejom a obsypeme strúhankou. Do polovice ich naplníme zmesou, do stredu pridáme na väčšie kocky nakrájanú mozzarellu a prikryjeme to druhou vrstvou. Zmes zarovnáme a vrch posypeme strúhankou. Mištičky vložíme do rúry predhriatej na 160°C a pečieme zhruba 18 minút.
- 3
Z masla, hladkej múky a mlieka pripravíme bešamel, do ktorého pridáme trochu bieleho vína. Hotové tortičky vyklopíme na tanier, prelejeme bešamelom (môžeme sa ešte pohrať s jeho ozdobením) a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu