Dubáková tortička

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 3. júna 2013
Dubáková tortička
Foto: Ivan Majerský
6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
200 g
3 ks
0,5 g
1 strúčik
50 ml
80 g
1 ks
 na posypanie
200 ml
50 g
10 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky rozpučíme v miske. Cibuľu nakrájame najemno a speníme na masle. Huby nakrájame na malé kocky, ktoré dáme do spenenej cibuľky. Všetko spolu premiešame. Pridáme soľ, petržlenovú vňať, tymian, strúčik cesnaku. Všetko zmiešame s popučenými zemiakmi, pridáme tri žĺtky a premiešame.

  2. 2

    Zapekacie mištičky vymastíme olejom a obsypeme strúhankou. Do polovice ich naplníme zmesou, do stredu pridáme na väčšie kocky nakrájanú mozzarellu a prikryjeme to druhou vrstvou. Zmes zarovnáme a vrch posypeme strúhankou. Mištičky vložíme do rúry predhriatej na 160°C a pečieme zhruba 18 minút.

  3. 3

    Z masla, hladkej múky a mlieka pripravíme bešamel, do ktorého pridáme trochu bieleho vína. Hotové tortičky vyklopíme na tanier, prelejeme bešamelom (môžeme sa ešte pohrať s jeho ozdobením) a podávame.

Diskusia k receptu

helaxa
Môže byť, nádherné pre oči, určite aj mňamkovské pre jazyk, z čoho je tá tmavohnedá ozdoba na bešameli




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia