Pečené bravčové koleno s tymianom fotorecept

jaajmnam - bez fotkyjaajmnam, 26. mája 2013
Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept)
Foto: jaajmnam

Veľmi jednoduchá príprava a na konci máme chutné, pre niekoho netradičné pečené mäso.

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
4 strúčiky
1 čl
1 čl
80 g




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Tymián používam sušený, myslím, že čerstvý vynikne ešte lepšie. Cesnak podľa chuti, takisto aj soľ.

    Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kolienka vykostím, nie som profesionálny kuchár, tobôž nie mäsiar, ale celé mi to trvá nie viacej ako desať minút.

    Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmäknuté maslo vymiešam s pretlačeným cesnakom, soľou a tymiánom.

    Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na umyté, vykostené mäso "poukladám" maslovú hmotu.

    Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto pripravené kolienka zrolujem a previažem niťou.

    Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložím do pekáča, v ktorom je asi 1cm vody. Zakryté dám piecť do vyhriatej rúry. Pečiem pri teplote 180C jednu hodinu. Potom ešte asi 30min "zapekám" do hneda.

    Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové vyberiem na tanier a nechám aspoň 15minut pred podávaním oddýchnuť.

    Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krájam na tenké pásiky a podávam klasicky s parenou knedľou "pokropenou" výpekom a s dusenou červenou kapustou. Ale už sme skúsili aj s dusenými zemiakmi na cibuľke a s červenou kapustou, tiež chutí výborne.

    Pečené bravčové koleno s tymianom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tiginko
výborne, niet nad do chrumkava upečené cesnakové kolienko. Ja si kúpim rovno vykostené. Pre mňa prosím bez knedle, stačí kapusta. Len to máš nejako svetlé, málo vypečené, sa mi zdá...
izabella929
jednoduché krásne a veľmi chutné...to je všetko, čo o tomto skvelom jedle môžem napísať.-))
evanaaa
Dobrý nápad s tým plnením, kolienka pekávam, niekedy si ich trochu obvarím a potom už len dobre dočervena zapečiem. A že je na foto bledé, možno zlá kvalita fotiek, inak by sa to ani mne nepozdávalo, také svetlé.
radost
rozmýšľam nad týmto kolienkom..mám citronový tymián..môže byť..??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia