Foto: jaajmnam
Veľmi jednoduchá príprava a na konci máme chutné, pre niekoho netradičné pečené mäso.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravím si suroviny. Tymián používam sušený, myslím, že čerstvý vynikne ešte lepšie. Cesnak podľa chuti, takisto aj soľ.
-
2
Kolienka vykostím, nie som profesionálny kuchár, tobôž nie mäsiar, ale celé mi to trvá nie viacej ako desať minút.
-
3
Zmäknuté maslo vymiešam s pretlačeným cesnakom, soľou a tymiánom.
-
4
Na umyté, vykostené mäso "poukladám" maslovú hmotu.
-
5
Takto pripravené kolienka zrolujem a previažem niťou.
-
6
Vložím do pekáča, v ktorom je asi 1cm vody. Zakryté dám piecť do vyhriatej rúry. Pečiem pri teplote 180C jednu hodinu. Potom ešte asi 30min "zapekám" do hneda.
-
7
Hotové vyberiem na tanier a nechám aspoň 15minut pred podávaním oddýchnuť.
-
8
Krájam na tenké pásiky a podávam klasicky s parenou knedľou "pokropenou" výpekom a s dusenou červenou kapustou. Ale už sme skúsili aj s dusenými zemiakmi na cibuľke a s červenou kapustou, tiež chutí výborne.
Diskusia k receptu