Foto: fecalleg
Moj oblubeny recept z vegetarianskej kucharskej knihy, samozrejme mnou upraveny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cícer si necháme na noc namočiť vo vode, potom ho asi hodinu varíme na miernom plameni. Keď je cícer uvarený, tak ho scedíme, poriadne prepláchneme a odložíme na stranu.
- 2
Do veľkej panvice si necháme roztopiť maslo a pridáme trochu oleja. Pridáme kmín a pražíme asi 1-2 minúty. Keď sa uvoľni vôňa, pridáme nakrájanú mrkvu na kolieska a pražíme asi 8-10 minút, pokiaľ nezmäkne. Potom pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru s nakrájaným cesnakom (cesnak nakrájame na tenké plátky) a chvíľku pražíme. Potom pridáme pomarančovú šťavu so soľou a čiernym korením podľa chuti. Ešte chvíľku pražíme a plnku máme hotovú.
- 3
Pitu si môžeme pred použitím opražiť na sucho do zlatova. Rozkrojíme jednu stranu pity, do ktorej podľa chuti vložíme 2-4 lyžičky jogurtu, syr a plnku. Jedlo máme hotové. Na tanieri dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame horúce. Pita sa hodí ako hlavné jedlo, ale bez problémov si ju môžeme zabaliť na desiatu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu