Pita plnená cícerom a mrkvou

fecalleg - fotkafecalleg, 25. júna 2013
Pita plnená cícerom a mrkvou
Foto: fecalleg

Moj oblubeny recept z vegetarianskej kucharskej knihy, samozrejme mnou upraveny.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
250 g
100 g napr. Eidam tehla
4 ks
2 PL
200 ml
1 strúčik
25 g
2 PL
100 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cícer si necháme na noc namočiť vo vode, potom ho asi hodinu varíme na miernom plameni. Keď je cícer uvarený, tak ho scedíme, poriadne prepláchneme a odložíme na stranu.

  2. 2

    Do veľkej panvice si necháme roztopiť maslo a pridáme trochu oleja. Pridáme kmín a pražíme asi 1-2 minúty. Keď sa uvoľni vôňa, pridáme nakrájanú mrkvu na kolieska a pražíme asi 8-10 minút, pokiaľ nezmäkne. Potom pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru s nakrájaným cesnakom (cesnak nakrájame na tenké plátky) a chvíľku pražíme. Potom pridáme pomarančovú šťavu so soľou a čiernym korením podľa chuti. Ešte chvíľku pražíme a plnku máme hotovú.

  3. 3

    Pitu si môžeme pred použitím opražiť na sucho do zlatova. Rozkrojíme jednu stranu pity, do ktorej podľa chuti vložíme 2-4 lyžičky jogurtu, syr a plnku. Jedlo máme hotové. Na tanieri dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame horúce. Pita sa hodí ako hlavné jedlo, ale bez problémov si ju môžeme zabaliť na desiatu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia