Pečienka z diviaka na fazuľovom šaláte
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 30. júna 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Grilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť, pričom však treba vedieť vybrať kvalitnú surovinu, dohliadnuť Zobraziť celý popisGrilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť, pričom však treba vedieť vybrať kvalitnú surovinu, dohliadnuť na teplotu a čas prípravy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 vetvičky |
|
60 g |
|
1 vetvička |
|
|
|
20 g |
|
|
|
|
|
|
|
Fazuľový šalát: | |
300 g |
|
70 g |
|
70 g |
|
100 g |
|
70 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso: Chrbát z diviaka vykostíme a rozrežeme na plát, vyklepeme a natrieme ho zmesou z nasekanej čili papričky, byliniek, cesnaku, kôry z citróna, opražených mandlí a olivového oleja. Mäso zrolujeme a previažeme. Necháme odležať v chlade aspoň 12 hodín. Grilujeme v celku na miernom ohni, kým sa pomaly neprepečie.
- 2
Šalát: Z kryštálového cukru pripravíme svetlý karamel, ktorý zalejeme balzamikom a necháme odpariť. Pridáme na lupene nakrájanú cibuľu a odsta-víme. Do vychladnutej zmesi pridáme uvarenú fazuľu, nakrájané sušené paradajky a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu