Pečienka z diviaka na fazuľovom šaláte

Ján Staroň
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 30. júna 2013
Pečienka z diviaka na fazuľovom šaláte
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Grilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť, pričom však treba vedieť vybrať kvalitnú surovinu, dohliadnuť Zobraziť celý popisGrilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť, pričom však treba vedieť vybrať kvalitnú surovinu, dohliadnuť na teplotu a čas prípravy.

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Mäso: Chrbát z diviaka vykostíme a rozrežeme na plát, vyklepeme a natrieme ho zmesou z nasekanej čili papričky, byliniek, cesnaku, kôry z citróna, opražených mandlí a olivového oleja. Mäso zrolujeme a previažeme. Necháme odležať v chlade aspoň 12 hodín. Grilujeme v celku na miernom ohni, kým sa pomaly neprepečie.

  2. 2

    Šalát: Z kryštálového cukru pripravíme svetlý karamel, ktorý zalejeme balzamikom a necháme odpariť. Pridáme na lupene nakrájanú cibuľu a odsta-víme. Do vychladnutej zmesi pridáme uvarenú fazuľu, nakrájané sušené paradajky a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu