Jahňacie kotlety na raviolách s bryndzovou plnkou
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 12. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
1 kg |
|
20 g |
|
100 g |
|
5 g |
|
5 g |
|
podľa chuti |
|
200 g |
|
500 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
240 g |
|
100 g |
|
2 g |
|
500 ml |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Kotlety potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a na každú položíme po dve vetvičky rozmarínu a tymianu. Mäso necháme na chladnom mieste odležať.
- 2
Do misky nasypeme múku, pridáme soľ, vajce a uvarené zemiaky, pretlačené alebo pomleté na mäsovom mlynčeku. Do zmesi pridáme najemno posekaný špenát. Cesto dobre premiešame. Ak je príliš riedke, prisypeme múku. Cesto potom rozvaľkáme natenko ako pri príprave rezancov a vykrajujeme z neho ľubovoľné ravioly (kolieska), ktoré plníme zmesou bryndze a posekaného špenátu. Ravioly preložíme a spájame vidličkou ako domáce pirohy. Varíme ich v osolenej vode asi 5 minút. Jahňacie kotlety položíme na plech, prekryjeme ich alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov asi na 15 minút.
- 3
Šafranová omáčka: na panvici rozpustíme maslo a pridáme hladkú múku. Zmes do zlatista opečieme, prilievame mlieko a pridávame šafran, muškátový oriešok. Uvedieme do varu a krátko povaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
správna trefa zasa..!!
ozaj je tam málo masa..!!
podstrčili nám holé kosti..
aspoň tých tašiek s bryndzou keby človek mohol sa najesť dosýtosti..!!
:-))