Hubový koláč s cviklovým carpacciom
Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 2. júna 2013
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 2. júna 2013
Foto: Ivan Majerský
6
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Huby nakrájame na rezance a orestujeme na cibuľke a cesnaku, pridáme soľ, korenie a rozmarín. V miske nakrájame chlieb na malé kocky, pridáme doň žĺtky, pažítku, kurkumu a vyšľahané bielky. Všetko premiešame.
- 2
Formu na pečenie potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Zmes vylejeme do formy a dáme piecť na 20 minút pri 160°C.
- 3
Uvarenú, očistenú cviklu nakrájame na kolieska, ktoré namarinujeme balzamikovým octom, tymianom, olivovým olejom, soľou a cukrom. Odložíme na 24 hodín do chladničky. Koláč vyberieme z formy, nakrájame na trojuholníky a ukladáme ho na cviklové kolieska – carpaccio.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu