Foto: sonulienka
Boli sme si nazbierať medvedí cesnak a spravila som roládu. Tu je receptík.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny
-
2
medcedí cesnak s trochu sparíme,potom ho dobre rozmixujeme a pridáme žĺtka,PDP,múku smotanový syr 50 g a vyšľahané bielka. Všetko spolu pomiešame a dáme piecť na plech do rozohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
-
3
Pokiaľ sa nám roláda piekla som si spravila náplň nasledovne. Smotanový syr 150 g som pomiešala s tymianom chilli paprikou.
-
4
Nechala som si odkvapkať sušené paradajky.
-
5
Pripravila som si strúhaný syr kde som vyklopila roládu.
-
6
A keď bola roláda trochu vychladnutá som ju na syr vyklopila a natrela syrovou náplňou a sušeným pokrájanými paradajkami.
-
7
Zatočila nechala ešte reochu postáť - moja poznámočka podľa mňa ju ani netreba vyklopiť na strúhaný syr na budúce to určite neurobím.
-
8
No a pohľad od boku.
-
9
A ešte raz.
ale @sonulienka , tej Tvojej sesternici aj tak zavidim, ze ma taku sesternicu!!!
a kým este nekvitne snažím sa ho nazbierať do zasoby,len nikedy potom neviem čo s ním,taže som vdačná za taký perfektný recept.
dogagador- cesnak vyzera ako listy konvalinky ale pozor,tie su jedovate ale cesnak ked ovonias,tak nie je mozne aby si si ho pomýlila,jeho vona je charakteristicka,vela ho je v strazovských vrchoch a na Kľalku,to su lokality kam chodievam ja.prajem pekný večer
ja tu nemam tento druh cesnaku, asi ho tiez nahradim spenatom ako tu uz niekto spomenul a urobim podla vas. moze to byt aj elegantne na mise ako priloha.
mamicke som uz nakazala napratat do mraznicky a iste ju vyskusam na navsteve doma.
pre zaujimavost tu je odvisielana relaciaktoru som videla dnes cez web kde sa venuju tejto rastline: www.nebickovpapulke.sk/epizoda/epizoda-132013-hlohovec-medvedi...