Roláda z medvedieho cesnaku fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 19. apríla 2013

Boli sme si nazbierať medvedí cesnak a spravila som roládu. Tu je receptík.

50 minút
príprava

Suroviny

Suroviny:
250 g
3 ks
2 PL
trochu
200 g
Náplň:
12 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Roláda z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    medcedí cesnak s trochu sparíme,potom ho dobre rozmixujeme a pridáme žĺtka,PDP,múku smotanový syr 50 g a vyšľahané bielka. Všetko spolu pomiešame a dáme piecť na plech do rozohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 20 minút.

    Roláda z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa nám roláda piekla som si spravila náplň nasledovne. Smotanový syr 150 g som pomiešala s tymianom chilli paprikou.

    Roláda z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nechala som si odkvapkať sušené paradajky.

    Roláda z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravila som si strúhaný syr kde som vyklopila roládu.

    Roláda z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A keď bola roláda trochu vychladnutá som ju na syr vyklopila a natrela syrovou náplňou a sušeným pokrájanými paradajkami.

    Roláda z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zatočila nechala ešte reochu postáť - moja poznámočka podľa mňa ju ani netreba vyklopiť na strúhaný syr na budúce to určite neurobím.

    Roláda z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a pohľad od boku.

    Roláda z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A ešte raz.

    Roláda z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

babkamt
Inšpirácia na využitie medvedieho cesnaku - kk .
sonulienka
Áno varila som, dnes som dostala návštevu a bude tu to nedele tak som si niečo predvarila. Zajtrá sa chceme ísť potárať po BB a tak na varenie nie je čas bude Detvianska nátura a dnes dobre padol šalátik a naložené masko som poopekala.A na večeru alebo raňajky bude okrem iného aj medvedia roláda.Vždy keď prídeme k sesternici do Hlohovca alebo prídu k nám tak si robíme takéto rýchlovky aby sme sa mohli čo najviac venovať sebe.
mracik9
krásna a určite aj výborná,návšteva bude mať určite radosť s takýchto dobrotiek :))
evkalibka
Mohla by som bezlepkovú múku nahradiť hladkou špaldovou ? Dnes mi medvedí cesnak priniesol sused, tak by som ju skúsila upiecť. Recept je zaujímavý a určite chutí.
sonulienka
@evkalibka pravdaže by si mohla práve, že som zabudla, že v recepte je dve PL hladká múka ta, že každý ako chce-ja som dala bezlepkovú aby mohla aj dcéra.
dogagador
konecne vidim, ako vyzera medvedi cesnak :-) - ja totiz neviem, ako by som ho tu pomenovala a teda neviem, ako by som ho vobec hladala.
ale @sonulienka , tej Tvojej sesternici aj tak zavidim, ze ma taku sesternicu!!!
marta23
@sonulienka , a kde ste boli nazbierať ten medvedí cesnak? ja som z BB a moja sestra býva v Hlohovci. Ďakujem, ak prezradíš lokalitu.
sonulienka
Ďakujem Vám za milé komentíky @marta23 nie je to tajomstvo boli sme ho nazbierať v Moštenici, neviem či vieš ako sa ide na minerálnu vodu "kyslú" tak cestou hore všade popri potoku na pravo rastie.Teraz ho aj pekne vidieť lebo iná tráva tam ešte nerastie.
evkalibka
ďakujem aj ja za prezradenie lokality som tiež z BB a do Moštenice chodíme na kyslú vodu a na bazový kvet, ale medvedí cesnak som tam ešte nezbierala. Sused mi ho nosí z Uľanky.
snehurka1
dakujem za recept,medvedieho cesnaku mám dosť,chodíme po túrach
a kým este nekvitne snažím sa ho nazbierať do zasoby,len nikedy potom neviem čo s ním,taže som vdačná za taký perfektný recept.
dogagador- cesnak vyzera ako listy konvalinky ale pozor,tie su jedovate ale cesnak ked ovonias,tak nie je mozne aby si si ho pomýlila,jeho vona je charakteristicka,vela ho je v strazovských vrchoch a na Kľalku,to su lokality kam chodievam ja.prajem pekný večer
helanka
vasa rolada vyzera bajecne.
ja tu nemam tento druh cesnaku, asi ho tiez nahradim spenatom ako tu uz niekto spomenul a urobim podla vas. moze to byt aj elegantne na mise ako priloha.
mamicke som uz nakazala napratat do mraznicky a iste ju vyskusam na navsteve doma.
pre zaujimavost tu je odvisielana relaciaktoru som videla dnes cez web kde sa venuju tejto rastline:  www.nebickovpapulke.sk/epizoda/epizoda-132013-hlohovec-medvedi...
sonulienka
Ďakujem za komentíky @evkalinbka a ak to nie je tajné kde v Uľanke ho zbiera to je bližšie od nás ako do Moštenice.@helanka túto lokalitu poznám v Hlohovci je to v Panskej záhrade a tam chodievame mám tam veľa rodiny otecka som mala z Leopoldova.
evkalibka
sonulienka, ten flek v Uľanke mi neprezradil ale viem žemedvedí cesnak rastie aj okolo záhrad.osady pri amfiteátri, pod vodojemom od ek.fakulty. Nebola som tam(mám problémy s kolenom) ale mi to prezradil ďalší sused. Už mi doniesol 2 x.
jerica
.@sonulienka máš môj obdiv, si šikulka , čo všetko postíhaš:-) Roládku som si uložila, príde aj na tento tvoj výborný receptík:-)
sonulienka
ďakujem Ti za komentík teraz práve hľadám fotopostup niekde a neviem nájsť na tortu so skrytými číslami vnučka má "8" rokov a chcela by som jej takú upiecť.Dúfam, že niečo nájdem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia