Králičí chrbát so syrovou kôrkou

redakcia - fotkaredakcia, 1. júla 2013
Králičí chrbát so syrovou kôrkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
350 g
100 g
120 g
150 g
1 ks
1 ks
2 strúčiky
10 ks




Postup

  1. 1

    Osušený králičí chrbát osolíme, okoreníme, natrieme olivovým olejom zmiešaným s nasekaným tymianom a odložíme do chladu.

  2. 2

    Mäso v celku grilujeme z jednej strany asi dve minúty. Odložíme ho z grilu a na ugrilovanú stranu natrieme pripravenú krustu (nadrobno nakrájané rožky a syr zmiešame s polovicou masla, vajíčkom, nasekanými bylinkami, cesnakom, lieskovými orieškami a ochutíme soľou a korením). Mäso spolu s krustou vrátime na gril, prikryjeme a pomaly dogrilujeme.

  3. 3

    Huby udusíme na druhej polovici masla s cibuľkou. Ochutíme soľou, korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a tymianom. Na hotovú zmes servírujeme ugrilovaný králičí chrbát so syrovou krustou.

Diskusia k receptu

Vymazať
pusta
veľmi pekný recept, skvelý, páči sa mi. presne podľa mojej chuti.
už je aj v kk.
Vymazať
akeber
Keď že králiky chováme aj na hríby chodíme :-) recept si ukladám veľmi sa mi páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia