Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Osušený králičí chrbát osolíme, okoreníme, natrieme olivovým olejom zmiešaným s nasekaným tymianom a odložíme do chladu.
- 2
Mäso v celku grilujeme z jednej strany asi dve minúty. Odložíme ho z grilu a na ugrilovanú stranu natrieme pripravenú krustu (nadrobno nakrájané rožky a syr zmiešame s polovicou masla, vajíčkom, nasekanými bylinkami, cesnakom, lieskovými orieškami a ochutíme soľou a korením). Mäso spolu s krustou vrátime na gril, prikryjeme a pomaly dogrilujeme.
- 3
Huby udusíme na druhej polovici masla s cibuľkou. Ochutíme soľou, korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a tymianom. Na hotovú zmes servírujeme ugrilovaný králičí chrbát so syrovou krustou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
už je aj v kk.