Jahňací chrbát

Ján Staroň
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 3. júla 2013
Jahňací chrbát
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2 strúčiky
1 hrsť
3 ks
70 g
2 ks
20 g
100 g
20 g
50 g
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňací chrbát osolíme, okoreníme, natrieme najemno nasekaným cesnakom, tymianom a olivovým olejom. Necháme odležať.

  2. 2

    Chrbát grilujeme v celku, zo začiatku pri vyššej teplote asi 3 minúty z každej strany, potom znížime teplotu a dogrilujeme ešte asi 6 minút.

  3. 3

    Žemľové placky: Nakrájame rožky na centimetrové kocky, pridáme orestovanú slaninku, cibuľku opečenú dozlata, nasekaný cesnak, celé špenátové listy, opečené slnečnicové jadrá, vajíčka, mlieko a osolíme a okoreníme. Tvarujeme malé placky, ktoré grilujeme na grilovacej platni z oboch strán.

  4. 4

    Dip: Kyslú smotanu zmiešame s nasekanou mätou, olivovým olejom, soľou, korením a môžeme pridať lyžičku majonézy. Hotové mäso nakrájame na rebierka, poukladáme na žemľové placky dozdobíme dipom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre