Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňací chrbát osolíme, okoreníme, natrieme najemno nasekaným cesnakom, tymianom a olivovým olejom. Necháme odležať.
- 2
Chrbát grilujeme v celku, zo začiatku pri vyššej teplote asi 3 minúty z každej strany, potom znížime teplotu a dogrilujeme ešte asi 6 minút.
- 3
Žemľové placky: Nakrájame rožky na centimetrové kocky, pridáme orestovanú slaninku, cibuľku opečenú dozlata, nasekaný cesnak, celé špenátové listy, opečené slnečnicové jadrá, vajíčka, mlieko a osolíme a okoreníme. Tvarujeme malé placky, ktoré grilujeme na grilovacej platni z oboch strán.
- 4
Dip: Kyslú smotanu zmiešame s nasekanou mätou, olivovým olejom, soľou, korením a môžeme pridať lyžičku majonézy. Hotové mäso nakrájame na rebierka, poukladáme na žemľové placky dozdobíme dipom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu