Hlivový závin v paradajkovej omáčke

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 2. júna 2013
Hlivový závin v paradajkovej omáčke
Foto: Ivan Majerský
8
porcií
45 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
100 g
100 g
4 ks
1 strúčik
500 g
500 g
20 ml
5 lístkov




Postup

  1. 1

    Nakrájanú jarnú cibuľku opražíme na oleji, pridáme čerstvú červenú papriku, nakrájanú na kocky, a spolu orestujeme. Potom pridáme umytú, očistenú hlivu ustricovitú, nakrájanú na rezance. Zmiešame. Pridáme soľ, trochu nastrúhaného muškátového orieška, cesnak, biele korenie a do hotovej zmesi pridáme štyri vajcia. Miešame, aby zmes zhustla.

  2. 2

    Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme ich na plátky. Na hotové cesto dáme hubovú zmes na jeden okraj cesta a všetko stočíme do rolky. Cesto potrieme vaječným žĺtkom, ktorý môžeme posoliť, posypeme ho tymianom a nasekanou šalviou. Dáme do rúry a pečieme pri 160°C približne 25 minút.

  3. 3

    Na paradajkách narežeme šupku a vložíme ich do vriacej vody na 30 sekúnd. Potom ich vyberieme, schladíme, ošúpeme a zbavíme jadierok. Takto pripravené paradajky nakrájame na kocky, pridáme olivový olej a orestujeme ich na panvici. Pridáme čerstvú bazalku, soľ, štipku cukru. Podlejeme trochou vody a krátko povaríme. Po uvarení všetko spolu zmixujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia