Recepty, kde je strúhanka
Neťahaná jablková štrúdľa
Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.
Fajnový koláč s karamelizovanými jablkami
Tento fajnový koláč upečiete rýchlo a jednoducho. Mierka je 200 ml hrnček.
Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním....
Ľahké mrkvové karbonátky
Naša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov....
Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej
Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať
v jedle zeleninu, ktorú...
Super šťavnaté rezne z kuracích pŕs
Zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké a šťavnaté. Takýmto spôsobom si môžete pripraviť každý deň za
pár minút čerstvé rezne....
Strúhaný jablkový koláč s bielkovou penou
Pre milovníkov jablkových koláčikov, poteší aj najnáročnejších.
Drožďové a tofu knedličky do polievky
Alternatíva chutných knedličiek do
polievky pre vegetariánov.
Vyprážaný chlieb so syrom a cibuľkou
Zdravím Vás, chcem sa s vami podeliť s jedným
receptom, ktorý mám ešte od svojej...
Obrátené hovädzie rezne
Mäso nakrájame na plátky. Okoreníme, osolíme a rezne naklepeme v strúhanke.
Slivkové gule z tvarohového cesta
500 g jemného hrudkového tvarohu zmiešame s 200 g špaldovej alebo celozrnnej múky a s 3 PL...
Plnený bravčový rezeň Cordon bleu
Rezeň sa dá pripraviť na množstvo spôsobov a plnený chutí tiež skvelo. Vyskúšajte aj tento bravčový...
Biskvitový jablčník
Chutí vynikajúco. Ak upečiete, dáte mi určite za pravdu. Je upečený podľa receptu z...
Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...
Tvarohové šúľance so strúhankou
Z tvarohu, múky, vajíčka a štipky soli vypracujeme cesto (najlepšie rukami).
Hnedá zamatová torta s lesnými čučoriedkami
Vynikajúca torta. Cesto hrnčekové, krém tvarohovo-pudingový a čerstvé lesné čučoriedky.
Bravčová sekaná s cuketou
Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.
Rýchly slivkový koláč z jednoduchého drožďového cesta
Príprava cesta je rýchla a trochu iná ako u klasického kysnutého cesta. Jednoduchšie pečenie. Treba...
Nedeľné kuracie rezne
Pác: Zmiešame pretlačený cesnak, horčicu, olej, soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek...
Bavorské špenátové knedle
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.
Bravčové fašírky s cuketou
Cuketové fašírky s bravčový mäsom skvelý obed alebo večera.
Tvarohové knedličky so strúhankou
Práve teraz je ten najlepší čas na vychutnávanie sladkých obedov u mamky či babičky a preto pre...
Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale
Výborný vyprážaný patizón v chrumkavej, ochutenej strúhanke. Príprava je jednoduchá, rýchla a
výsledok veľmi...
Slivkový hrnčekový koláč s mrveničkou
Jednoduché a rýchle pečenie s pomocou 200 ml hrnčeka. Koláč má báječnú chuť.
Magduškine prírodné rezne
Rezne osolíme, okorením a naklepeme v strúhanke. Obalíme v hladkej múke a vo vajíčku.
Vyprážané plnené šampiňóny
Šampiňóny očistíme a odrežeme stopky. Na oleji zľahka orestujeme nakrájanú šalotku a pretlačený cesnak.
Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...
Mleté mäso medzi dvomi vrstvami
Mleté mäso, klasika mojej v kuchyne, sa mi už prejedlo. Siahol som po inovácii, v ktorej hlavnú pozíciu zaujal syr ricotta a
zachutilo nám aj v tejto podobe....
Staré zemiaky ako nové a vyprážaný sírovec
Nové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na
listnatých stromoch....
Neťahaná jablková štrúdľa
Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.
Fajnový koláč s karamelizovanými jablkami
Tento fajnový koláč upečiete rýchlo a jednoducho. Mierka je 200 ml hrnček.
Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním....
Ľahké mrkvové karbonátky
Naša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov....
Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej
Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať v jedle zeleninu, ktorú...
Super šťavnaté rezne z kuracích pŕs
Zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké a šťavnaté. Takýmto spôsobom si môžete pripraviť každý deň za pár minút čerstvé rezne....
Strúhaný jablkový koláč s bielkovou penou
Pre milovníkov jablkových koláčikov, poteší aj najnáročnejších.
Drožďové a tofu knedličky do polievky
Alternatíva chutných knedličiek do polievky pre vegetariánov.
Vyprážaný chlieb so syrom a cibuľkou
Zdravím Vás, chcem sa s vami podeliť s jedným receptom, ktorý mám ešte od svojej...
Obrátené hovädzie rezne
Mäso nakrájame na plátky. Okoreníme, osolíme a rezne naklepeme v strúhanke.
Slivkové gule z tvarohového cesta
500 g jemného hrudkového tvarohu zmiešame s 200 g špaldovej alebo celozrnnej múky a s 3 PL...
Plnený bravčový rezeň Cordon bleu
Rezeň sa dá pripraviť na množstvo spôsobov a plnený chutí tiež skvelo. Vyskúšajte aj tento bravčový...
Biskvitový jablčník
Chutí vynikajúco. Ak upečiete, dáte mi určite za pravdu. Je upečený podľa receptu z...
Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...
Tvarohové šúľance so strúhankou
Z tvarohu, múky, vajíčka a štipky soli vypracujeme cesto (najlepšie rukami).
Hnedá zamatová torta s lesnými čučoriedkami
Vynikajúca torta. Cesto hrnčekové, krém tvarohovo-pudingový a čerstvé lesné čučoriedky.
Bravčová sekaná s cuketou
Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.
Rýchly slivkový koláč z jednoduchého drožďového cesta
Príprava cesta je rýchla a trochu iná ako u klasického kysnutého cesta. Jednoduchšie pečenie. Treba...
Nedeľné kuracie rezne
Pác: Zmiešame pretlačený cesnak, horčicu, olej, soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek...
Bavorské špenátové knedle
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.
Bravčové fašírky s cuketou
Cuketové fašírky s bravčový mäsom skvelý obed alebo večera.
Tvarohové knedličky so strúhankou
Práve teraz je ten najlepší čas na vychutnávanie sladkých obedov u mamky či babičky a preto pre...
Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale
Výborný vyprážaný patizón v chrumkavej, ochutenej strúhanke. Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok veľmi...
Slivkový hrnčekový koláč s mrveničkou
Jednoduché a rýchle pečenie s pomocou 200 ml hrnčeka. Koláč má báječnú chuť.
Magduškine prírodné rezne
Rezne osolíme, okorením a naklepeme v strúhanke. Obalíme v hladkej múke a vo vajíčku.
Vyprážané plnené šampiňóny
Šampiňóny očistíme a odrežeme stopky. Na oleji zľahka orestujeme nakrájanú šalotku a pretlačený cesnak.
Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...
Mleté mäso medzi dvomi vrstvami
Mleté mäso, klasika mojej v kuchyne, sa mi už prejedlo. Siahol som po inovácii, v ktorej hlavnú pozíciu zaujal syr ricotta a zachutilo nám aj v tejto podobe....
Staré zemiaky ako nové a vyprážaný sírovec
Nové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na listnatých stromoch....