Foto: helena10
Ak chcete potešiť milovníkov jabĺk, neváhajte a chutný svieži koláč upečte.
na 175 °C
Suroviny
Korpus hrnčekový: | |
3 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
1/2 bal. |
|
Jablková želé zmes: | |
2 hrnčeky |
|
5 ks (veľké zelené Goldeny) |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 KL |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 bal. (72 g) |
|
Navrch koláča: | |
rozdrvené (alebo namrvený korpus) |
|
Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Hrnček má objem 250 ml, plech som použila vyšší 20x35 cm.
- 2
Na korpus celé vajcia vyšľahám s cukrom a štipkou soli. Pridám postupne olej, mlieko a nakoniec múku s práškom do pečiva. Hotové cesto vylejem na vymastený a strúhankou posypaný plech. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20 minút. Nechám celkom vychladnúť.
- 3
Jablká ošúpem, narežem na stredne veľké kocky alebo plátky. Vo väčšom kastróle ich varím v dvoch hrnčekoch vody 10-12 minút. Pridám do nich cukry. Čas varenia závisí od tvrdosti jabĺk, veľkosti kociek a vašej chuti. Následne ich zalejem pudingami, ktoré som vymiešala v jednom hrnčeku vody. Za stáleho miešania uvarím pudingovú jablkovú zmes. Vypnem oheň a nasypem do zmesi suchú egrešovú galaretku a poriadne premiešam, aby sa celkom rozpustila. Nechám chladnúť do vlažna. Vlažnú jablkovú zmes vylejem na chladný korpus, rozotriem rovnomerne a vrch hneď posypem nadrvenými piškótami. Ak máte nerovnosti na korpuse, zrežte ich a vrch posypte namrveným upečeným korpusom.
- 4
Po 3-hodinovom pobyte koláča v chladničke nasleduje krájanie a koštovka. Prajem dobrú chuť.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu