Jablkový koláč
Jablkový koláč

Ľahký jablkový koláč

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 20:28
Ľahký jablkový koláč
Foto: helena10

Ak chcete potešiť milovníkov jabĺk, neváhajte a chutný svieži koláč upečte.

20 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus hrnčekový:
3 ks
1/2 hrnčeka
štipka
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1,5 hrnčeka
1/2 bal.
Jablková želé zmes:
2 hrnčeky
5 ks (veľké zelené Goldeny)
1/2 hrnčeka
2 KL
1 hrnček
1 bal.
1 bal.
1 bal. (72 g)
Navrch koláča:
 rozdrvené (alebo namrvený korpus)
Na vymastenie a vysypanie plechu:




Postup

  1. 1

    Hrnček má objem 250 ml, plech som použila vyšší 20x35 cm.

  2. 2

    Na korpus celé vajcia vyšľahám s cukrom a štipkou soli. Pridám postupne olej, mlieko a nakoniec múku s práškom do pečiva. Hotové cesto vylejem na vymastený a strúhankou posypaný plech. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20 minút. Nechám celkom vychladnúť.

  3. 3

    Jablká ošúpem, narežem na stredne veľké kocky alebo plátky. Vo väčšom kastróle ich varím v dvoch hrnčekoch vody 10-12 minút. Pridám do nich cukry. Čas varenia závisí od tvrdosti jabĺk, veľkosti kociek a vašej chuti. Následne ich zalejem pudingami, ktoré som vymiešala v jednom hrnčeku vody. Za stáleho miešania uvarím pudingovú jablkovú zmes. Vypnem oheň a nasypem do zmesi suchú egrešovú galaretku a poriadne premiešam, aby sa celkom rozpustila. Nechám chladnúť do vlažna. Vlažnú jablkovú zmes vylejem na chladný korpus, rozotriem rovnomerne a vrch hneď posypem nadrvenými piškótami. Ak máte nerovnosti na korpuse, zrežte ich a vrch posypte namrveným upečeným korpusom.

  4. 4

    Po 3-hodinovom pobyte koláča v chladničke nasleduje krájanie a koštovka. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík a při troše dobré vůle i dietní. Hezky ke kafíčku by šel servírovat hmm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia