Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou fotorecept
Foto: tejaja
Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci". Ak kúpite už vyvaľkané lístkové Zobraziť celý popisTáto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci". Ak kúpite už vyvaľkané lístkové cesto, ušetríte čas aj prácu a výsledok vás milo prekvapí.
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto vyvaľkáme natenko (môžeme kúpiť už vyvaľkané) a posypeme strúhankou.
-
2
Kyslú kapustu vyžmýkame a nakrájame. Rozložíme na cesto. Na ňu uložíme uvarenú olúpanú cviklu nastrúhanú na tenké plátky.
-
3
Potom poukladáme na tenké kolieska nakrájanú klobásu.
-
4
Všetko posypeme strúhaným syrom.
-
5
Opatrne stočíme do rolády a prenesieme na studenou vodou vypláchnutý plech. Ak sme použili vyvaľkané cesto, presunieme roládu na plech aj s papierom na pečenie.
-
6
Roládu potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.
-
7
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C dozlata.
Diskusia k receptu