Klasické cordon bleu
príloha Varecha, 25. augusta 2024
Foto: Shutterstock
Vyprážaný teľací rezeň plnený syrom a šunkou, ktorý môžete podávať aj pri sviatočných rodinných príležitostiach.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľacie rezne (plátky hrubé 1,5 cm) osušíme a pozdĺžne prekrojíme, ale nie úplne do konca (tzv. motýlí rez). Vložíme ich medzi dve vrstvy potravinovej fólie a vyklepeme. Rezne ochutíme soľou a korením.
- 2
Do každej mäsovej kapsy vložíme 1/2 plátku syra a 1/2 plátku šunky tak, aby čo najmenej trčali von. Konce mäsa stlačíme k sebe. V prípade potreby zaistíme špáradlami.
- 3
Vajcia rozšľaháme a na dva taniere zvlášť nasypeme múku a strúhanku. Naplnené rezne obalíme v trojobale - najprv v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke.
- 4
Vo veľkej panvici rozohrejeme veľké množstvo prepusteného masla (rezeň v ňom musí plávať). Rezne smažíme na strednom ohni 5 až 6 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
- 5
Ku cordon bleu sa hodia najmä zemiakové prílohy, ako sú varené zemiaky, zemiaková kaša, pečené zemiaky alebo hranolčeky. Ak chcete niečo ľahšie, tak skúste dusenú zeleninu alebo zeleninový šalát.
Tiež cordon bleu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu