Vajíčkové fašírky fotorecept
Foto: tejaja
Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do Zobraziť celý popisFašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný. Chutil a chutí dodnes. Fašírky nemusia byť iba z mäsa, tieto sú ako zmena v jedálničku výborné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Bešamel: | |
5 PL |
|
5 kopcovitejších PL |
|
2 dl |
|
Ďalej: | |
6 ks (uvarené natvrdo) |
|
1 ks surové |
|
|
|
|
|
|
|
(na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Bešamel: Múku opražíme krátko na oleji. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý bešamel. Necháme vychladnúť.
-
2
K bešamelu pridáme 1 surové vajce a 6 nasekaných natvrdo uvarených vajec, osolíme, okoreníme. Dobre premiešame, hmota má byť hustá, ale trocha lepivá a nie príliš pevná.
-
3
Z hmoty tvoríme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Sú mäkšie ako klasické fašírky. Pracujeme opatrnejšie.
-
4
Smažíme v oleji z oboch strán. Vkladáme ich opatrnejšie, ale výborne sa otáčajú.
-
5
Podávame so zemiakmi a zeleninou, alebo len so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Diskusia k receptu