Bezmäsité fašírky
Bezmäsité fašírky

Vajíčkové fašírky fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 13:25
Vajíčkové fašírky (fotorecept)
Foto: tejaja

Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do Zobraziť celý popisFašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný. Chutil a chutí dodnes. Fašírky nemusia byť iba z mäsa, tieto sú ako zmena v jedálničku výborné.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Bešamel:
5 PL
5 kopcovitejších PL
2 dl
Ďalej:
6 ks (uvarené natvrdo)
1 ks surové
 (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Bešamel: Múku opražíme krátko na oleji. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý bešamel. Necháme vychladnúť.

    Vajíčkové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K bešamelu pridáme 1 surové vajce a 6 nasekaných natvrdo uvarených vajec, osolíme, okoreníme. Dobre premiešame, hmota má byť hustá, ale trocha lepivá a nie príliš pevná.

    Vajíčkové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z hmoty tvoríme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Sú mäkšie ako klasické fašírky. Pracujeme opatrnejšie.

    Vajíčkové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smažíme v oleji z oboch strán. Vkladáme ich opatrnejšie, ale výborne sa otáčajú.

    Vajíčkové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so zemiakmi a zeleninou, alebo len so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia