Nahé orechové štangle s jablkami
Foto: helena10
Jednoduchý koláč ku káve pre tých, čo ľúbia orechy.
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
V nádobe vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli na svetlú masu. Do nej pridám po častiach olej, mlieko, mleté vlašské orechy, za tým preosiatu múku s práškom do pečiva a premiešam. Polovica orechov bola hrubšie zomletá. Nakoniec zľahka tiež po častiach primiešam ošúpané a na väčších očkách nastrúhané jablká. Vymiešam.
- 2
Hotové cesto vylejem na vopred vymastený a posypaný plech rozmerov 20x35 cm. Zarovnám. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút. Skontrolujem dreveným špáradlom. Upečený koláč nakrájam až po vychladnutí. Pre nás je postačujúco sladký a vláčny.
Tiež orechový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu