Jablkový koláč
Jablkový koláč

Chutný jablkový makovec

helena10 - bez fotkyhelena10, dnes 16:19
Chutný jablkový makovec
Foto: helena10

Upečený podľa staršieho receptu jednoducho a expresne. Suroviny som merala pomocou 200 ml hrnčeka.

25 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks
3/4 hrnčeka
2 KL
štipka
2 hrnčeky (mletý ochutený)
5/4 hrnčeka (alebo kefírové mlieko)
1/2 hrnčeka
5/4 hrnčeka
1 bal.
2 ks väčšie
3 PL
Na posypanie koláča:
Na plech:




Postup

  1. 1

    Očistené a šupky zbavené jablká nastrúham na väčších očkách. Zalejem a premiešam ich s citrónovou šťavou.

  2. 2

    V miske vymiešam celé vajcia s cukrami a štipkou soli do svetlej masy. Primiešam postupne olej, acidko, mletý mak, múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec jemne pridám nastrúhané jablká i so šťavou a vymiešam cesto.

  3. 3

    Hotové cesto vylejem na vyšší plech 20 x 35 cm, ktorý som vopred vymastila a posypala strúhankou. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút. Kontrola špajľou.

  4. 4

    Ochladený koláč potom posypem iba trochu práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

farbuska
Tento koláčik bude k čaju ako stvorený! Už sa naň teším a ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia