Chutný jablkový makovec
Foto: helena10
Upečený podľa staršieho receptu jednoducho a expresne. Suroviny som merala pomocou 200 ml hrnčeka.
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
2 ks |
|
3/4 hrnčeka (150 ml) |
|
2 KL |
|
štipka |
|
2 hrnčeky (400 ml) |
|
5/4 hrnčeka (250 ml) (alebo kefírové mlieko) |
|
1/2 hrnčeka (100 ml) |
|
5/4 hrnčeka (250 ml) |
|
1 bal. |
|
2 ks väčšie |
|
3 PL |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Očistené a šupky zbavené jablká nastrúham na väčších očkách. Zalejem a premiešam ich s citrónovou šťavou.
- 2
V miske vymiešam celé vajcia s cukrami a štipkou soli do svetlej masy. Primiešam postupne olej, acidko, mletý mak, múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec jemne pridám nastrúhané jablká i so šťavou a vymiešam cesto.
- 3
Hotové cesto vylejem na vyšší plech 20 x 35 cm, ktorý som vopred vymastila a posypala strúhankou. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút. Kontrola špajľou.
- 4
Ochladený koláč potom posypem iba trochu práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
250 ml
Pekný recept. Z môjho pohľadu odporúčam uvádzať množstvá v ml alebo gr. Nie každý ako vidieť, je zbehlý v zlomkoch 😊